Joną Kazlauską Lietuvos rinktinės trenerio poste pakeitęs D. Adomaitis į savo štabą taip pat pasikvietė Mindaugą Brazį, su kuriuo darbuojasi Klaipėdos „Neptūno“ klube, ir nacionalinėje komandoje iki šiol dirbusį Beną Matkevičių, o žaidėjų paruošimą čempionatui vėl patikėjo fizinio rengimo treneriui Sigitui Kavaliauskui.

„Buvo svarstomi keli variantai. Bet pagrindinis dalykas buvo dirbti su žmonėmis, kurie galėtų vienas kitu visiškai pasitikėti ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime. Tiek treneris, tiek visas kolektyvas rinktinėje turi atiduoti visą, o Ramūnas – vienas tokių žmonių. Visi žinote jo profesionalumą, atsinešimą į darbą, o jo rungtynių patirtis yra neįkainojama, mums reikalinga – tai mums padės.

Tiek Mindaugas, tiek Benas gerai išmano savo darbą ir savo komandos bei varžovų analizę, o Sigitas – vienas geriausių specialistų Lietuvoje“, – savo pasirinkimus aiškino nacionalinės komandos vairininkas.

Savo patirtimi R. Šiškauskas iki šiol dalindavosi tik su jaunimu, kurio treniruotėms vadovaudavo LKF projekto „Talentų U15 karta“ stovyklose. Bet pakviestas į rinktinę jis sulaukė ir išskirtinės D. Adomaičio užduoties.

„Viena svarbi jo vaidmens detalė – bendravimas su žaidėjais, ypač tais, kurie rungtyniauja NBA ar kitose šalyse: jis juos aplankys, domėsis, kaip jiems sekasi. Vienas dalykas yra bendrauti telefonu, o kitas – tiesiogiai. Nenoriu sakyti, kad reikės žaidėjus įtikinėti, bet parodysime jiems planus, kalbėsimės, stengsimės padėti. O kaip atrodys darbai, kurie susiję su krepšiniu, susidėliosime prieš pat čempionatą“, – pasakojo dabar Klaipėdoje dirbantis Dainius.

Kaip krepšininkas 38-erių metų R. Šiškauskas Lietuvos rinktinės garbę gynė 2000-2008 metais ir savo kolekcijoje turi Europos čempionatą auksą (2003 m.) ir bronzą (2007 m.) bei olimpinį bronzos medalį (2000 m.).

„Taip, buvo netikėta, – prisipažino kaišiadoriškis. – Turėjau laiko pagalvoti, apsvarstyti. Džiaugiuosi už pasitikėjimą ir džiaugiuosi prisijungęs prie rinktinės – laukia įdomi vasara ir daug darbų.

Aišku, žingsnis vienas iš aukščiausių, bet stengsiuosi padėti savo patirtimi, žiniomis ir bendravimu su žaidėjais. Nemanau, kad turėtų būti didelių problemų, o patirtis ateina su laiku“, – mintimis dalijosi pats R. Šiškauskas.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 21 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 draugiškas rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 4 d. Klaipėdoje, kur Lietuvos rinktinė susirems su Lenkijos rinktine. Paskutinis mačas bus surengtas rugpjūčio 25 d. Vilniuje, kurį praėjusiais metais nacionalinė ekipa aplenkė. Atsisveikinimo rungtynėse sostinėje lietuviai žais su belgais.

Tarp pajėgiausių varžovų kontroliniame cikle bus Prancūzijos krepšininkai, su kuriais D. Adomaičio kariauna susitiks du kartus. Tuo metu Ispanijos rinktinės, kuri dažnai tapdavo lietuvių „sparingo partnere“ kontroliniame cikle, tarp varžovų šį kartą nėra.

„Draugiškų rungtynių ciklą žiūrėjome labai įdėmiai – aktualiausia buvo žaisti su skirtingus stilius demonstruojančiomis komandomis tiek namuose, tiek išvykose. Planą pavyko pasidaryti daugmaž tokį, kokio norėjome“, – trumpai nuveiktus darbus pakomentavo 43-ejų metų strategas.

Lietuvos rinktinės pasirengimo planas

Liepos 21 d. – rugpjūčio 3 d. treniruočių stovykla Palangoje
Rugpjūčio 7 d. – rugpjūčio 28 d. treniruočių stovykla Kaune
Rugpjūčio 29 d. išvykimas į Europos čempionatą

Lietuvos rinktinės kontrolinių rungtynių ciklas

Rugpjūčio 4-5 d. Tarptautinis turnyras Klaipėdoje

Rugpjūčio 4 d. Lietuva – Lenkija, Latvija – Gruzija
Rugpjūčio 5 d. Laimėtojai – laimėtojai, pralaimėtojai – pralaimėtojai

Rugpjūčio 8-10 d. tarptautinis turnyras Orleane (Prancūzija)

Rugpjūčio 8 d. Prancūzija – Kroatija
Rugpjūčio 9 d., Lietuva – Kroatija
Rugpjūčio 10 d., Prancūzija – Lietuva

Rugpjūčio 15 d., Kaunas, Lietuva – Prancūzija

Rugpjūčio 18-20 d. tarptautinis turnyras Rygoje (Latvija)

Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Rumunija
Rugpjūčio 19 d., Latvija – Lietuva
Rugpjūčio 20 d., Latvija – Rumunija

Rugpjūčio 23 d., Šiauliai, Lietuva – Islandija

Rugpjūčio 25 d, Vilnius, Lietuva – Belgija

Eurobasket 2017“ kovos vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis, o lietuviai jas B grupėje pradės besivaržydami su Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Ukrainos ir Izraelio krepšininkais.

Mūsiškiai dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas grumsis ant Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenos parketo, o lemiamiems mūšiams 16 geriausių rinktinių persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)