Pirmas penktadienį į Kauno „Žalgirio“ arenos stovėjimo aikštelę įriedėjo Panevėžio „Lietkabelio“ autobusas. Panevėžiečiai ketvirtfinalio mače įveikę Alytaus „Dzūkiją“, pirmi prieš turnyrą surengė treniruotę ir išbandė „Žalgirio“ arenos parketą.

Vien patekęs į finalo ketvertą, „Lietkabelis“ jau pagerino praėjusių metų rezultatą, kai krito ketvirtfinalyje. Visgi ambicijų Panevėžio klubas nestokoja, todėl ir treniruotė buvo intensyvi. Tačiau po jos „Lietkabelio“ krepšininkai buvo geros nuotaikos.

„Lietkabelis“ yra geriausias“, – žygiuodamas koridoriumi skandavo Kšyštofas Lavrinovičius.

Treniruotę surengė ir Kauno „Žalgirio” krepšininkai. Jų šeštadienį laukia Prienų–Birštono „Vytauto“ iššūkis. Treniruotei pasibaigus į krepšį pamėtyti dar liko Kevinas Pangosas, Edgaras Ulanovas, Paulius Valinskas ir Isaiah Hartensteinas. Pastarasis dar atliko ir kelis dėjimus tarsi apšildamas prieš vyksiantį dėjimų konkursą ir pakvietė žiūrovus palaikyti jį konkurse.

Vakaro treniruotę surengė ir „Vytauto“ krepšininkai. Šalia aikštės atsisėdęs ir auklėtinių žaidimą stebėjęs ekipos treneris Virginijus Šeškus, matyt, rezgė planą, kaip pakartoti LKF taurės sėkmę. Prienų klubas 2013 ir 2014 metais kėlė šio turnyro taurę į viršų, o pernai varžybas pakeitė Karaliaus Mindaugo taurė.

Didžiausią staigmeną kol kas turnyre pateikę Utenos „Juventus“ krepšininkai į Kauną atvyks tik šeštadienį. Uteniškiai nusprendė treniruotę surengti savo namų arenoje. Ar tai padės „Juventus“ klubui pusfinalyje nukauti „Lietkabelį“, paaiškės šeštadienį.

Šeštadienį taurės varžybos startuoja dviem pusfinalio kovomis ir dėjimų konkursu.

Sekmadienį paaiškės turnyro čempionas ir taikliausias snaiperis.