„Lietuvos ryto“ kapitonas tempė komandą ant savo pečių didesnę sezono dalį, bet nuskandino ją antradienį Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje su Utenos „Juventus“.

Nors praėjusią savaitę sostinės komanda iškrito iš Europos taurės varžybų, jos vadovai vis tiek atsisakė išleisti lyderį į Italiją.

Panašu, kad tuo nepatenkintas D. Loganas Utenoje surengė protesto akciją: 34-erių gynėjas žaidė ypač apatiškai, vengė imtis iniciatyvos ir, nors pelnė 8 taškus, padarė net 7 klaidas.

Klydo jis ir lemiamu metu, o tuo pasinaudojusi „Juventus“ nukalė sau istorinę pergalę 87:84.

„Tokios „mirusios sielos“ jokioje komandoje nėra gerai“, – Krepšinis.lt legionieriaus pasirodymą apibūdino buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Giedrius Aidietis.

„D. Logano žaidimas mane nuvylė“, – po rungtynių kalbėjo naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis, praėjusį penktadienį pakeitęs Tomą Pačėsą.

Būtent pastarasis vasarą sugebėjo pakviesti į Vilnių buvusį tokių komandų kaip Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ar Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) atstovą.

Sausį Avelino klubas pasiūlė „Lietuvos rytui“ išpirkti gynėjo sutartį, bet Vilniaus ekipos atstovai ilgą laiką melavo tvirtindami, kad tai tėra nepagrįsti gandai.

Vis dėlto supratęs, kad jėga D. Logano neišlaikys, trečiadienį „Lietuvos rytas“ atsisveikino su amerikiečiu. Avelino ekipoje jis rungtyniaus iki sezono pabaigos. Italijos žiniasklaidos duomenimis, už D. Loganą Vilniaus klubui italai turėjo sumokėti maždaug 80-100 tūkst. eurų.


Pirmosios kalbos apie galimą D. Logano išvykimą Italijos spaudoje pasirodė prieš dvi savaites, bet tuomet „Lietuvos ryto“ atstovai jas vadino laužtomis iš piršto.

„Visiška nesąmonė. Jei būtų nors menkiausio pagrindo, gal ir nutylėčiau, bet šiuo atveju kažkas galvoja, kad geriau už mus pačius žino, kas vyksta klube“, – tuomet portalui lrytas.lt pareiškė klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Jam įkandin pasekęs T. Pačėsas akcentavo, kad skelbiant tokią informaciją norima pakenkti klubui.

Visgi dar po savaitės, italams paskelbus, kad siūloma išpirkos suma buvo padidinta, vilniečių plokštelė greitai pasikeitė. Tuomet jie jau pripažino, kad pasiūlymas egzistuoja, tačiau kategoriškai neigė galimybę jį priimti.

„Taip, kalbėjomės mes ir su Loganu apie šią situaciją, bet jis lieka komandoje“, – Krepšinis.lt prieš pusantros savaitės sakė vilniečių klubo direktorius Martynas Purlys.

„Mes nesame tramplinas, kuris leistų žaidėjui mumis pasinaudoti ir po pusės sezono mus palikti. Mes negalime taip greitai ir tokios kokybiškos pamainos surasti, todėl natūralu, kad mes nesutiksime su jokiu pasiūlymu“, – pabrėžė ir T. Pačėsas.

Pastarasis praėjusio ketvirtadienio vakarą, pasikalbėjęs su klubo vadovais, LNK žinioms dar kartą patvirtino, kad D. Loganas – neparduodamas, o pats netrukus pasitraukė iš „Lietuvos ryto“ vairininko posto.

Visgi paties krepšininko pozicija visą šį laikotarpį buvo priešinga. Anot italų spaudos, 185 cm ūgio gynėjas pats išreiškė norą persikelti į Italiją, be to, jau bendravo ir su Avelino komandos žaidėjais. O praėjusį trečiadienį, po paskutinių rungtynių Europos taurėje, paklaustas, ar liks Vilniuje, žurnalistams atsakyti negalėjo. „Nežinau“, – teatkirto jis.

D. Loganas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias vilniečių komandos žaidėjas.

Europos taurėje legionierius vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 18,1 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio, atlikdavo po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,7 kamuolio.

LKL jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 16,2 taško ir buvo rezultatyviausias turnyro žaidėjas. Jis taip pat atkovojo po 2,4 kamuolio ir atliko po 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)