2013 metais buvo priimtas nutarimas, jog sporto mokyklos ir treneriai už paruoštą žaidėją Lietuvos moterų krepšinio lygai, (LMKL) Nacionalinei krepšinio lygai, (NKL) ir Lietuvos krepšinio lygai (LKL) gautų kompensaciją iš klubų – 1900 eurų už moterų klubui paruoštą žaidėją ir 3500 eurų už vyrų klubui paruoštą krepšininką. Tačiau šis nutarimas nebuvo vykdomas, todėl meistriškumo komisija pateikė siūlymus, kaip tobulinti šį sprendimą.

„Geras nutarimas ir tai visi pripažįsta, bet jis neveikė, klubai vengdavo mokėti tas kompensacijas, darydavo spaudimą ir panašiai. Dabar yra pateiktas siūlymas, kad šią kompensaciją gautų Lietuvos krepšinio federacija ir paskirstytų ją sporto mokyklai (25%) ir treneriui (75%). Jei šis mokestis nebus sumokėtas, Lietuvos krepšinio federacija neišduos paleidžiamojo rašto ir krepšininkas ar krepšininkė negalės žaisti tame klube“, – sakė LKF Meistriškumo komisijos pirmininkas Šarūnas Sakalauskas.

Susitikimo metu taip pat nuspręsta sumažinti šį mokestį – Lietuvos krepšinio lygos klubams jis siektų 2000 eurų, Lietuvos moterų krepšinio lygos ir Nacionalinės krepšinio lygos klubams – 1000 eurų.

Ypač didelio palaikymo susilaukė klausimas dėl dvigubos žaidėjų licencijos, kuri leistų jaunam krepšininkui ir krepšininkei rungtyniauti dvejose lygose.

„Vaikinai iki 20 metų galėtų žaisti Nacionalinėje lygoje ir dar vienoje pasirinktoje lygoje – LKL arba RKL. Žaidėjas iki 23 metų galėtų žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Klubai galėtų turėti keturias tokias licencijas.

Mergaitėms būtų taikomas amžiaus limitas iki 2o-ies metų, kurios turėtų dvigubą licenciją ir galėtų rungtyniauti Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) ir „Akvilės“ lygoje. Klubai galėtų turėti dvi tokias licencijas.

Tačiau lemiamą žodį čia tars Lietuvos krepšinio lygos, kurios tiesiogiai susiję su šia situacija ir dabar daug dėl to diskutuoja. Mes teikiame tik rekomendacijas“, – sakė Šarūnas Sakalauskas.

Posėdžio metu taip pat svarstytas klausimas dėl rungtynių skaičiaus ribojimo moksleivių amžiaus krepšininkams, meistriškumo komisija priėmė sprendimą palikti galiojančią tvarką ir leisti krepšininką ar krepšininkę registruoti trijuose čempionatuose.

Susitikimo metu buvo pritarta Lietuvos jaunimo rinktinių trenerių kandidatūroms, kurios bus tvirtinamos kovo mėnesį, Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto posėdžio metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją