Savaitės rungtynės. A diviziono favoritų mūšis tarp Tauragės krepšinio klubo ir Kauno r. „Omegos“ buvo paskelbtas savaitės maču. Antroje vietoje besirikiuojantys tauragiškiai namuose siekė savo žiūrovus pradžiuginti ne tik „Žalgirio“ šokėjų ir Amberio pasirodymais, bet ir svarbia pergale. Visgi svečiai iš laikinosios sostinės sujaukė šeimininkų planus. Po atkaklių rungtynių pergalę pasiekė „Omega“ 82:78.

Nesėkmingas savaitgalis. Pralaimėjimas „Omegai“ Tauragės klubui nebuvo vienintelis. Penktadienį išvykoje į Plungę tauragiškiai buvo sudoroti ir vietos „Olimpo“. Visas rungtynes dominavę žemaičiai laimėjo įtikinamu rezultatu 85:68. Dvi savaitgalio nesėkmės Tauragės ekipai neleido užsitikrinti antros reguliaraus sezono vietos. Pagal pergalių skaičių juos dar gali pasivyti ir aplenkti Ukmergės „Olimpas“.

Pirmi. Su pirmu pasiekimu jau galima sveikinti Garždų sporto centro komandą. Iškovoję dvi sunkias pergales šį savaitgalį gargždiškiai užsitikrino pirmą reguliaraus sezono vietą ir tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Penktadienį Gargždai įveikė „Omegą“ 88:82, o šeštadienį vilčių nepaliko Klaipėdos „Neptūnui-2“ 84:72.

Du pratęsimai. Atkakli kova vyksta ir dėl išlikimo A divizione. 15-ą ir 16-ą vietas užėmusios komandos kitame sezone iškris į B divizioną, tad autsaiderės žūtbūt kabinasi į paskutines pergales. 14-oje vietoje buvusiems Biržų „Biržams“ rungtynėse su 8-oje pozicijoje esančia Kretingos ekipa teko žaisti net du pratęsimus. Tačiau svarbios pergalės iškovoti nepavyko 103:107. Dieną prieš tai biržiečiams neišėjo laimėti ir prieš Kauno „Atletą-LSU“ 84:113.

Netikėtumas. Pagrindiniams biržiečių varžovams dėl išlikimo A divizione Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulės“ krepšininkams savaitgalis susiklostė geriau. Rungtynėse su pirmo ketvertuko komanda Ukmergės „Olimpu“ kuršėniškiai šventė netikėtą pergalę 75:65. Šis laimėjimas kilstelėjo juos į 14-ą poziciją. Dabar tiek Biržai, tiek Kuršėnai turi po 6 pergales, tačiau biržiečiai sužaidę 1 rungtynėmis daugiau.

Pralaimėjo lyderiai. Po šio savaitgalio lygoje nebeliko nepralaimėjusių komandų. B diviziono Vidurio Lietuvos grupės lyderis Kėdainių „SC-Nevėžis“ patyrė pirmą nesėkmę sezone. Prieš tai 14 kartų iš eilės laimėję kėdainiečiai nusileido antroje grupės vietoje esančiai Stakliškių „Guostai“ 69:72. Visgi šis pralaimėjimas didelės reikšmės turnyro lentelei neturėjo. „Nevėžis“ su 15 pergalių ir 1 pralaimėjimu dar tvirtai pirmauja prieš artimiausius varžovus iš Stakliškių (12/5).

Banguoja. Patyrusiam krepšininkui Edgarui Stanioniui prisijungus prie B diviziono Žemaitijos grupėje žaidžiančios Tauragės „Fortūnos-Agavos“, daugelis manė, kad komanda nebeturės lygių. Visgi realybė pasirodė kiek kitokia. Ekipos žaidimas ėmė banguoti, o pastarasis savaitgalis tai su kaupu patvirtino. Šeštadienį tauragiškiai namuose po sunkios kovos įveikė grupės lyderius iš Kelmės 81:75, tačiau jau kitą dieną netikėtai nusileido vienai iš lygos autsaiderių Sedos „Sedulai-Aibei“ 68:81. Tai buvo 7-as „Fortūnos“ pralaimėjimas šiame sezone. Su 14 pergalių Tauragės ekipa rikiuojasi 4-oje grupės pozicijoje.

S. Serapino šou. Gargždų SC komandos lyderis, vienas iš labiausiai žinomų RKL krepšininkų Simonas Serapinas sužaidė geriausią sezono mačą. Jau minėtame mūšyje su Kauno r. „Omega“, kurį Gargždai laimėjo 88:82, S. Serapinas prametė vos 3 metimus iš 22. Jis pataikė 3 iš 4 dvitaškių, 3 iš 5 tritaškių ir visas 13 baudų. Taip pat 35-ajį gimtadienį netrukus švęsiantis puolėjas atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius. Iš viso jo naudingumas siekė +43 balus.

Naudingumas. +43 S. Serapino naudingumo balai šį savaitgalį visgi nebuvo geriausias asmeninis pasirodymas. „Atleto-LSU“ atstovas Taurantas Tamošiūnas sugebėjo surinkti dar daugiau net +53. Rungtynėse su Biržų „Biržais“ 24-erių puolėjas pelnė 47 taškus (8/12 dvitaškiai, 8/13 tritaškiai, 7/7 baudos). Be to, jis atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir išprovokavo 6 pražangas. Šiam žaidėjui tai buvo karjeros mačas RKL.

Rekordas. A divizione rungtyniaujančios Kretingos „Kretingos“ vidurio puolėjas Rytis Zabita mače su Biržų komanda pakartojo lygos atkovotų kamuolių rekordą. Dviejų pratęsimų pareikalavusiame susitikime 200 cm ūgio centras sugriebė po krepšiais net 28 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)