Tai skelbia oficiali klubo svetainė internete.

T. Pačėsas „Lietuvos ryte“ dirbo nuo 2015-ųjų pabaigos. Atsisveikinimo rungtynėmis jam tapo praėjusio trečiadienio Europos taurės turnyro mačas su Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), kuriame vilniečiams nepavyko iškovoti kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Vadovaujant griežtu ir kartais despotišku elgesiu pasižymėjusiam T. Pačėsui, „Lietuvos rytas“ prieš metus laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, tačiau Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tenkinosi bronza. Tik trečią vietą Vilniaus atstovai užima LKL turnyro lentelėje ir šiuo metu.

Savo ruožtu, R. Kurtinaitis prie „Lietuvos ryto“ vairo stovėjo sėkmingesniais klubui laikais. 2009 metais jis su komanda kėlė į viršų Europos taurę, po du kartus laimėjo LKL ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės trofėjus.

Nepaisant gerų rezultatų, 2010 metų gegužę – vos pasibaigus pergale vainikuotam LKL finalui su Kauno „Žalgiriu“ – klubo vadovai išsiskyrė su specialistu. Vėliau R. Kurtinaitis treniravo Rygos VEF (Latvija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komandas.

Šį sezoną 56-erių kaunietis pradėjo Kantu „Red October“ (Italija) ekipoje, bet ją paliko jau lapkričio pabaigoje ir iki šiol buvo be darbovietės. Treneris anksčiau teigė sulaukęs Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) pasiūlymo, bet juo nepasinaudojo.

T. Pačėsas apsisprendė pats?

„Lietuvos rytas“ su R. Kurtinaičiu pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti dar metams.

Tuo metu T. Pačėsas trauktis iš sostinės komandos nusprendė pats. Bent jau taip teigė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

„Buvau nustebintas, kai ketvirtadienio vakare susitikęs su T.Pačėsu išgirdau, kad jis nori trauktis, nes siekia klubui tik gero. Treneris man paaiškino, kad esamoje situacijoje, ypač – po nepatekimo į Europos taurės ketvirtfinalį, jis jaučiasi neatlikęs to, ko pirmiausiai tikėjosi pats iš savęs ir komandos“, – sakė G. Vainauskas.

Anot jo, tai pirmas atvejis per du klubo gyvavimo dešimtmečius, kai treneris pats, niekieno neraginamas ir nespaudžiamas, apsisprendė trauktis.

„Aš jam pasakiau, kad komandą šiuo momentu galėtų perimti tik vienas treneris – R. Kurtinaitis, kuris yra pas mus sėkmingai dirbęs. Jei Rimas nebūtų sutikęs, T. Pačėsas vis tiek būtų turėjęs vadovauti komandai iki sezono pabaigos.

Tomas yra nepaprastai atsidavęs komandai ir atliko išties didžiulį darbą. Kitaip nei daugelis trenerių, jis dirbo ne dėl pinigų, o motyvuojamas sportinių tikslų, begalinio noro laimėti. Būtent jis po ilgos pertraukos grąžino Vilniui pergalių skonį, kai pernai laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę“, – dėstė G. Vainauskas.

„Po nesėkmingų rungtynių su „Zenit“ smarkiai išgyvenau. Esu įsitikinęs savo sprendimo pagrįstumu. Komandai reikia sukrėtimo. Keisti žaidėjus dabartiniu metu netikslinga – geriau trenerio permaina. Tikiu, kad tai padės komandai pamiršti pesimistines nuotaikas, pašalins rutiną, – kalbėjo T. Pačėsas. – Reikia naujų idėjų ir emocijų, kurias atneša naujas žmogus. Rimas – mano geras draugas ir puikus specialistas, ir visa tai gali padaryti“.

„Pasiūlymas man buvo netikėtas – jį gavau ketvirtadienio vakare, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Bet aš toks žmogus, kad sprendimus priimu greitai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)