Graikai iš paskutinių 7 rungtynių laimėjo 6 ir žygiuoja Eurolygos turnyro lentelės lyderių trejete – turi pergale mažiau nei CSKA (15/6) bei dviem atsilieka nuo Madrido „Real“ (16/5), kurios savo turo mačus jau sužaidė ketvirtadienį.

Tuo metu „Žalgiris“ (9/12), per pastarąsias dvi savaites vieną po kito parklupdęs Maskvos CSKA, Stambulo „Daruššafaka“ ir „Barcelona“ klubus, rikiuojasi dešimtas, bet vis dar turi šansų žengti į kitą etapą.

„Rungtynės prieš „Žalgiris“ mums yra labai svarbios. Pastarąsias kelias savaites jie žaidžia puikiai, todėl mes privalome būti susikaupę ir pasiruošę šiai sunkiai akistatai. Privalome kietai žaisti užtikrintai žaisti gynyboje ir sustabdyti jų greitąjį puolimą. Norime, kad mūsų fanai ateitų ir palaikytų mus, nes mums reikalingas jų užnugaris. Nuo dabar visos rungtynės bus labai reikšmingos“, – taškų mėtyti nepasiryžęs „Olympiakos“ vairininkas Ioannis Sfairopoulos.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad mače prieš žalgiriečius į aikštę jau išbėgti galės traumą išsigydęs Vassilis Spanoulis, bet dar abejojo Ioannio Papapetrou galimybėmis žaisti.

Pirmojo sugrįžimas – ne itin geros žinios Šarūnui Jasikevičius, nes Eurolygoje pelno po 12,9 taško ir yra rezultatyviausias graikų ekipos žaidėjas. O štai antrojo netektis „Olympiakos“ galybės tikrai nesumažins: tokio svarbaus vaidmens 207 cm ūgio graikas neatlieka (16 min., 4,6 tšk.).

Rimtesnių nuostolių neturinti Pirėjo komanda prieš „Žalgirį“ stos su pajėgiausia kariauna: žaisti galės tiek Georgios Printezis (12,8 tšk.), tiek Mattas Lojeski (10,3 tšk.), tiek Khemas Birchas (8,1 tšk.), tiek ir Kostas Papanikolaou (7,3 tšk.).

„Šias rungtynes mes privalome laimėti, – jokio kito scenarijaus neįžvelgė Nikola Milutinovas. – Norime nuo pat pirmųjų minučių kontroliuoti žaidimo ritmą ir sustabdyti jų puolimo lyderius.“

Pirmoje tarpusavio akistatoje Kaune žalgiriečiai suklupo 75:88. Apskritai per visą istoriją „Olympiakos“ klubą yra nugalėję tris kartus per 13 bandymų, o išvykoje – vienintelį sykį 2012-ųjų spalio 25-ąją (79:61).

Čempioniškas mūšis „Taikos ir draugystės“ arenoje prasidės penktadienį 21 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)