Toks sprendimas galų gale priimtas „Lietuvos ryto“ vairą į savo rankas perėmus Rimui Kurtinaičiui. Nors jo pirmtakas komandoje Tomas Pačėsas faktus apie galimą D. Logano išvykimą iš komandos nuolat neigė, naujo stratego nuomonė apie amerikiečio likimą Vilniuje buvo visiškai kitokia.

Su komandos kapitono pareigas ėjusiu D. Loganu nuspręsta atsisveikinti, skelbia lrytas.lt. Už 34-erių metų 185 cm ūgio gynėją „Lietuvos rytas“ turėtų gauti išpirką iš naujojo jo klubo.

Vilniaus ekipos ėjimo pastarosiomis dienomis nekantriai laukė tiek D. Loganas, tiek jo agentas iš JAV Johnny Fosteris.

„Dabar nieko nenoriu komentuoti – skambinkite į klubą, skambinkite jų advokatui ir klauskite, kaip bus su Davidu“, – trečiadienio popietę – prieš pasirodant oficialiai informacijai apie išsiskyrimą – Krepšinis.lt sakė J. Fosteris.

Kad gynėjo žaidimas jo netenkino, R. Kurtinaitis užsiminė po fiasko (84:87) pasibaigusių Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynių Utenoje.

„D. Logano žaidimas mane nuvylė“, – kalbėjo naujasis komandos treneris. Sensacingai pralaimėtose rungtynėse gynėjas pelnė tik 8 taškus ir vengė imtis iniciatyvos, nors įprastai buvo tikras komandos atakų lyderis.

Į išvykusio amerikiečio vietą žadama ieškoti pastiprinimo, nors vieną atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidžiantį krepšininką „Lietuvos rytas“ jau įsigijo. Juo tapo Jimmy Baronas, praėjusią savaitę palikęs Klaipėdos „Neptūną“.

Pirmosios kalbos apie galimą D. Logano išvykimą Italijos spaudoje pasirodė prieš dvi savaites, bet tuomet „Lietuvos ryto“ atstovai jas vadino laužtomis iš piršto.

„Visiška nesąmonė. Jei būtų nors menkiausio pagrindo, gal ir nutylėčiau, bet šiuo atveju kažkas galvoja, kad geriau už mus pačius žino, kas vyksta klube“, – tuomet portalui lrytas.lt pareiškė klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Jam įkandin pasekęs T. Pačėsas akcentavo, kad skelbiant tokią informaciją norima pakenkti klubui.

Visgi dar po savaitės, italams paskelbus, kad siūloma išpirkos suma buvo padidinta, vilniečių plokštelė greitai pasikeitė. Tuomet jie jau pripažino, kad pasiūlymas egzistuoja, tačiau kategoriškai neigė galimybę jį priimti.

„Taip, kalbėjomės mes ir su Loganu apie šią situaciją, bet jis lieka komandoje“, – Krepšinis.lt prieš pusantros savaitės sakė vilniečių klubo direktorius Martynas Purlys.

„Mes nesame tramplinas, kuris leistų žaidėjui mumis pasinaudoti ir po pusės sezono mus palikti. Mes negalime taip greitai ir tokios kokybiškos pamainos surasti, todėl natūralu, kad mes nesutiksime su jokiu pasiūlymu“, – pabrėžė ir T. Pačėsas.

Pastarasis praėjusio ketvirtadienio vakarą, pasikalbėjęs su klubo vadovais, LNK žinioms dar kartą patvirtino, kad D. Loganas – neparduodamas, o pats netrukus pasitraukė iš „Lietuvos ryto“ vairininko posto.

Visgi paties krepšininko pozicija visą šį laikotarpį buvo priešinga. Anot italų spaudos, 185 cm ūgio gynėjas pats išreiškė norą persikelti į Italiją, be to, jau bendravo ir su Avelino komandos žaidėjais. O praėjusį trečiadienį, po paskutinių rungtynių Europos taurėje, paklaustas, ar liks Vilniuje, žurnalistams atsakyti negalėjo: „Nežinau“, – teatkirto jis.

Dar po savaitės amerikietis pasekė jį į Vilnių prisiviliojusio T. Pačėso pėdomis ir paliko „Lietuvos rytą“.

D. Loganas, kuris prieš atvykdamas į Lietuvos sostinę žaidė Sasario „Dinamo“ komandoje – rezultatyviausias ir naudingiausias vilniečių komandos žaidėjas.

Europos taurėje legionierius vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 18,1 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio, atlikdavo po 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,7 kamuolio.

LKL lygoje amerikietis vidutiniškai per rungtynes rinko po 16,2 taško ir buvo rezultatyviausias turnyro žaidėjas. Jis taip pat atkovojo po 2,4 kamuolio ir atliko po 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)