Penkias iš eilės pergales LKL čempionate iškovoję uteniškiai praėjusią savaitę skyrė funkciniam ir fiziniam pasirengimui. Ir ne vien dėl to, kad laukia svarbių dvikovų maratonas.

„Sezono viduryje reikia galvoti apie žaidėjų sveikatą. Laukėme tokio tarpo, kai nereikėtų niekur skristi ir žaisti kažkur kitur. Turėjome tik vieną mačą su „Nevėžiu“. Daugiau laiko skyrėme funkciniam ir fiziniam pasirengimui. Seniai tokią galimybę turėjome. Manau, kad išeis į naudą“, – Krepšinis.lt komentavo A. Sireika.

Trečiadienį „Juventus“ pirmą kartą istorijoje žais FIBA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, o varžovas – gilias tradicijas turintis Atėnų AEK klubas. Rungtynių Utenoje pradžia – 19 val.

Šeštadienį uteniškių laukia nemažiau svarbi dvikova su Klaipėdos „Neptūnu“ (17 val.). Abi komandos LKL turnyro lentelėje su 12 taškų dalijasi 4-5 vietas, tad pergalė uostamiestyje kažkuriai komandai reikštų aukštesnę poziciją.

O ateinantį antradienį, vasario 14 dieną, Utenos ekipa namie surems pečius su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dėl galimybės prasibrauti į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą (18:15 val.).

„Turiu tokį seną šūkį – kuo sunkiau, tuo geriau. Mobilizuojamės, stengiamės daryti viską maksimaliai, ką gali ir dar daugiau. Visi supranta rungtynių svarbą. Stengiuosi akcentuoti, kad neturime galvoti, kas bus, jei bus. Tiesiog privalome savo darbą daryti gerai“, – kalbėjo 60 metų A. Sireika.

Antanas Sireika

Treneris nenorėjo išskirti nė vienos dvikovos, o svarbiausia, kaip visuomet, jis laiko artimiausią.

„Komanda drausminga, darbšti, galbūt trūksta individualiai ryškesnių žmonių, bet vidinio mikroklimato pats sau pavydžiu. Man yra tekę dirbti su daugeliu komandų – bet randama bendra kalba čia esu labai patenkintas“, – pasakojo A. Sireika.

Prie palankios atmosferos komandoje prisidėjo ir balandį 40 metų jubiliejų švęsiantis LKL veteranas Dainius Šalenga.

„Jis prideda tokio solidumo, tikėjimo, kad darome gerai. Visi jaučia tokią ramybę ir pasitikėjimą, kai kažką sako ne tik treneris, bet ir žaidėjas. Kuriami geresni santykiai“, – apie puolėją kalbėjo strategas.

Jis pasidžiaugė, kad darbštumu šį sezoną komandos legionieriai žavi taip pat, kaip ir praėjusį. Anot trenerio, Jamaras Diggsas yra žaidęs Europoje ir turi patirties, o Aaronas Bestas ir Spenceris Parkeris debiutuoja Senajame žemyne, jiems sunkiau.

„Tik norėčiau, kad jie būtų agresyvesni – jie per daug geri žmonės. Juos reikia „užvesti“, jie per daug drausmingi. Nelabai galėčiau pasidžiaugti S. Parkeriu – jam labai trūksta noro ir entuziazmo – jis pasyvus. Tačiau kaip žmogus jis be priekaištų, stengiasi. Norėčiau, kad ne tik raginčiau ir rodyčiau, kur bėgti, bet kad man tektų juos stabdyti“, – dalijosi mintimis A. Sireika.

Kalbėdamas apie lietuvius treneris pabrėžė, kad jie ne naujokai, bet dar daug ko nematę, ir nuolat tobulėja.

„Visuomet sakau, kad Vytautas Šulskis gali būti dar geresnis krepšininkas. Jam reikia patikėti ir versti save ieškoti naujų spalvų savo žaidime. Apskritai džiaugiuosi komandos dvasia ir darbštumu – tik saugau žaidėjus nuo traumų“, – teigė jis.

Vienas dalykas neduoda ramybės strategui – traumų šleifas, šį sezoną neaplenkęs Vaido Čepukaičio, Gyčio Sirutavičiaus, Armino Urbučio. „Galvoju, kad savo duoklę traumoms jau atidavėme ir dabar žygiuosime iki sezono pabaigos“, – optimistiškai reziumavo A. Sireika.

Pirmasis sudėtingos uteniškių serijos varžovas – Atėnų klubas – į Lietuvą atvyko antradienio popietę ir buvo nustebintas šalyje tvyrančio šalčio. Kaip rašo „Juventus“ interneto svetainė, varžovų žaidėjai kelią nuo Vilniaus iki Anykščių, kur apsigyveno, socialiniuose tinkluose praminė „ledo keliu“.

Pagrindinis AEK žaidimo variklis FIBA Čempionų lygoje yra Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstamas kroatų veteranas Roko Leni Ukičius. 32 metų 196 cm ūgio įžaidėjas per rungtynes renka po 11 taškų, atkovoja po 2,6 kamuolio bei atlieka po 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Komandą treniruoja kitas vadinamosios „Jugoslavijos krepšinio mokyklos“ atstovas – slovėnas Jure Zdovcas. Anot jo, mačui su uteniškiais AEK rengėsi labai atidžiai.

„Iš karto po burtų traukimo ceremonijos sakiau, kad „Juventus“ yra stipri komanda, savo sudėtyje turinti labai gerų lietuvių. Peržiūrėjome ne vienerias jų rungtynes, tad trečiadieniui esame pasiruošę. Laukia rimtas mūšis“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)