Lietuviai nugalėjo Ukrainą (88:40), Argentiną (83:57), Gruziją (102:70), Turkijos penkiolikmečius (106:61), Latviją (87:76), Bulgariją (107:52), o finale turėjo pripažinti Turkijos šešiolikmečių pranašumą – 82:87.

„Labai norėčiau padėkoti visos Lietuvos U16 jaunučių vaikinų rinktinės ir trenerių kolektyvo vardu Lietuvos krepšinio federacijai už sudarytas puikias treniruočių, gyvenimo bei maitinimosi sąlygas pasiruošimo etape Kaune, taip pat už sudarytas puikias galimybes atstovauti savo šaliai tarptautiniame krepšinio turnyre Turkijoje, kuriame įgijome daug neįkainojamos patirties.

Vaikinai pasirodė gerai – yra taisytinų dalykų, tačiau mes ir vykome dalyvauti, jog matytume kuria linkme reikia dirbti ir kurias klaidas reikia taisyti. Buvo gera patirtis vaikinams išbandyti savo jėgas su bendraamžiais iš skirtingų šalių – tai leido pajusti koks įvairiapusiškas yra kitų šalių krepšinis. Sukaupėme didelį bagažą įvairios patirties“, – teigė rinktinės vyriausiasis treneris Edvinas Justa.

Nors turnyro finale teko pripažinti aikštelės šeimininkų pranašumą, Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila teigia, kad šis pralaimėjimas bus naudingesnis nei pergalė, nes vaikinai supras, kad dar tikrai yra kur tobulėti ir geriau pasiruoš Europos čempionatui.

„Šis turnyras buvo labai naudingas, nes pamatėme skirtingo braižo komandas, jos žaidė įdomiai, įvairiapusiškai, reikėdavo prisitaikyti ir primesti savo žaidimą. Pralaimėjimas finale tikrai išeis į naudą, nes vaikinai suprato, kad reikia dar daug ir sunkiai dirbti, norint Europos čempionate pasiekti gerą rezultatą.

Vėl galiu pasidžiaugti, kad vaikinai tikrai stengėsi ir atidavė visas jėgas tiek treniruotėse, tiek rungtynėse. Kai kurie žaidėjai žaidė ir treniravosi kentėdami skausmus, bet tai slėpdavo ir tik treneriai suprasdavo, kad su krepšininku kažkas ne taip. Tas noras ir atsidavimas tikrai džiugina.

Smagu ir tai, kad patyrę pralaimėjimą vaikinai neieškojo kaltų ir išliko vieningi, nes finale tikrai teko atlaikyti didelį spaudimą. Buvo pilna salė žiūrovų ir jie aistringai palaikė savo rinktinę, darė spaudimą ne tik teisėjoms bet ir krepšininkams. Pavyzdžiui Marekui Blaževičiui gavus antrą nesportinę pražangą, į jį buvo metamos ne tik monetos, žiebtuvėliai, bet vienas žiūrovas metė į jį net savo džinsus“, – pasakojo LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė Europos čempionato A divizione kausis A grupėje kartu su Izraelio, Serbijos ir Kroatijos ekipomis. B grupėje susitiks Turkijos, Slovėnijos, Suomijos ir Vokietijos rinktinės. C grupėje varžysis Prancūzijos, Estijos, Rusijos ir Italijos komandos, o D grupėje kausis Ispanijos, Švedijos, Juodakalnijos ir Latvijos krepšininkai.

Rinktinės treneris teigė, kad šis turnyras parodė, jog vaikinai turi tikrai neblogas perspektyvas, tačiau iki vasaros dar reikės ištaisyti nemažai klaidų.

„Perspektyvos tikrai neblogos, tačiau vaikinams reikėtų daugiau savitvardos ir atsipalaidavimo. Tai, mano manymu ir turėjo didžiausią įtaką finalinėse rungtynėse prieš Turkijos šešiolikmečių komandą. Tikrai džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiais vaikinais, nes sugebėjome mesti rimtą iššūkį šeimininkų komandai. Nors ir turėjome solidžią persvarą, tačiau gaila, kad jos nepavyko išlaikyti. Nepaisanto to, supratome, kokias klaidas ir kuriuos epizodus turėtume ištaisyti, o juos ištaisius, neabejoju, rezultatas bus dar geresnis“, – sakė Edvinas Justa.

Europos jaunučių A diviziono čempionatas vyks šių metų rugpjūčio 11-19 dienomis Juodkalnijoje, o Lietuvos rinktinei iškeltas tikslas čempionate užimti 1-5 vietas.

Lietuvos U16 rinktinės nariai, kurie dalyvavo turnyre Turkijoje:
(krepšininkas, krepšinio mokykla)

Erikas JERMOLAJEVASŠ.Marčiulionio KA
Henrikas ALEKNAKauno KM „Perkūnas“
Modestas KANCLERISA.Sabonio KC
Deividas VISOCKISŠiaulių KA „Saulė“
Nojus PANKRATJEVASJonavos KM
Kasparas JONAUSKASKretingos SC
Rokas RUTKUSPlungės SC
Lorenas STOŠKEVIČIUSŠiaulių KA „Saulė“/Radviliškio SM
Martynas ŽIŪKASKauno KM „Perkūnas“
Adomas SIDAREVIČIUSKauno KM „Perkūnas“
Ernestas NARUŠEVIČIUSŠ.Marčiulionio KA
Edgaras PREIBYSMažeikių SC
Ignas GOLIANČIKŠ.Marčiulionio KA
Marek BLAŽEVIČVilniaus KM
Gytis MAČIONISKauno KM „Tornado“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją