Lietuvos vyrų rinktinei iškeltas tikslas Europos vyrų krepšinio čempionate užimti 1-5 vietas, o moterų komandai – patekti į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą.

Universiadoje dalyvausiančiai vaikinų rinktinei iškeltas tikslas užimti 1-5 vietas, o merginų – 1-8 pozicijas, Lietuvos jaunimo vaikinų rinktinėms Europos čempionatuose iškeltas uždavinys užimti 1-8 vietas, o merginų – 5-8 vietas. Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EJOF) lietuviams (iki 16 metų) iškeltas tikslas patekti tarp aštuonių stipriausių komandų: berniukų tikslas 1-5 vietos, mergaičių 5-8.

Siekiant populiarinti merginų krepšinį, posėdžio metu nuspręsta teikti paraišką kitais metais Lietuvoje rengti Europos 16-mečių merginų A diviziono čempionatą.

„Tikslai Lietuvos rinktinėms visada keliami aukšti, ne išimtis ir šie metai. Norime, kad rinktinės būtų elite, stipriausiame divizione ir taip krepšininkai galėtų tobulėti. Turėjome puikius rezultatus pernai, kurie leido Lietuvos jaunimo rinktinėms pakilti į pirmą vietą Europos reitinge, o pasaulyje nusileidžiame tik JAV.

Taip pat norime, kad Lietuvos moterų krepšinio rinktinė sugrįžtų į Europos čempionatą, o siekdami stiprinti moterų krepšinį, teiksime paraišką kitais metais Lietuvoje surengti Europos 16-mečių merginų čempionatą.

Turime perspektyvias to amžiaus krepšininkes, todėl norime suteikti papildomo stimulo tiek joms, tiek visai moterų krepšinio bendruomenei“, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Šiais metais Europos čempionatuose varžysis net 13 įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių.

Posėdžio metu taip pat buvo svarstomi einamieji klausimai, kurie bus teikiami tvirtinti LKF metinėje konferencijoje.