Vasario 5 dieną vilniečiai savo aikštėje priims kitokį nei pernai „Žalgirį“. T. Pačėso nuomone, pagrindinis skirtumas – kauniečių lyderio P. Jankūno faktorius.

„Žaisti prieš šiandieninį „Žalgirį“ reikia kitaip, nes dabar visa komanda pavojinga – gali iššauti bet kuris žaidėjas. Jei P. Jankūnas neįmeta, tai nereiškia, kad „Žalgiris“ pralaimės. Pavojingas bus visas varžovų dešimtukas“, – teigė T. Pačėsas.
Klubas ir media grupė labiausiai nemėgstami Lietuvoje, tai komandai tenka prisiimti šią dalį. Stengiamės išlikti šalti, kiek jėgos leidžia. Tačiau tai neigiamai atsiliepia komandos rezultatui. Su stabilesniu D. Logano žaidimu galėjome tikėtis pergalės dvikovoje su „Hapoel“
Tomas Pačėsas
Vilniečių treneris pripažino, kad „Žalgiris“ dabar labai geros sportinės formos, o tai parodo ir trys iš eilės pergalės Eurolygoje – ant menčių paguldyti tokie grandai kaip CSKA, „Daruššafaka“ ir „Barcelona“.

„Ne pirmą kartą jie laimi Eurolygoje ir LKL naudodami agresiją ir intensyvumą, išnaudodami greitį, ūgio persvarą. Stengsimės į tai reaguoti ir atitinkamai paruošti komandą“, – sakė jis.

„Lietuvos ryto“ ekipai dar visa jėga negalės padėti Deividas Gailius ir Artūras Gudaitis. Abu po ilgesnės pertraukos penktadienį pirmą kartą dalyvavo vakarinėje treniruotėje su komanda.

„Norime kuo greičiau įtraukti juos į procesą, bet tai ne vienos treniruotės klausimas – tai užtruks. Norime ir tikimės, kad adaptacija įvyks greitai. Stengsimės duoti kelias minutes jiems ir dvikovoje su „Žalgiriu“ priklausomai nuo situacijos“, – kalbėjo treneris.

T. Pačėsas apgailestavo, kad jo auklėtinius žeidžia žiniasklaidoje pasirodę gandai apie vieno iš lyderių Davido Logano galimą persikėlimą į italų Avelino „Sidigas“ekipą.

„Tokios kalbos neturi jokio oficialaus pagrindo – viskas „pletkų“ lygyje, – komentavo vilniečių strategas. – Akivaizdu, kad taip mus stengiasi išmušti iš ritmo. Ir tai paveikė vieną pagrindinių mūsų žaidėjų, nes jis sužaidė vienas prasčiausių rungtynių Jeruzalėje.“

Anot jo, tai akivaizdus kenkimas: „Klubas ir media grupė labiausiai nemėgstami Lietuvoje, tai komandai tenka prisiimti šią dalį. Stengiamės išlikti šalti, kiek jėgos leidžia. Tačiau tai neigiamai atsiliepia komandos rezultatui. Su stabilesniu D. Logano žaidimu galėjome tikėtis pergalės dvikovoje su „Hapoel“.

Kol kas šį sezoną T. Pačėso auklėtiniams nė karto nepavyko įveikti žalgiriečių. Pirmoje dvikovoje sostinėje „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 66:74, o Kaune - 68:84.

Rungtynės sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje prasidės 17 val.

Šiuo metu žalgiriečiai LKL čempionate užima 1-ąją vietą, o „Lietuvos rytas“ žengia trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)