Grupių etapas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 6 dienomis. Lietuvos krepšininkams grafikas bus neįprastas: sužaidę pirmąsias rungtynes jie iškart gaus progą atsikvėpti, po to į aikštę bėgs du vakarus iš eilės ir vėl turės poilsio dieną.

Anksčiau Europos čempionato pirmame etape būdavo tik viena poilsio diena.

„Atsižvelgėme į žaidėjų gerovę ir televizijų poreikius. Dabar skirtingų grupių komandos pradės čempionatą skirtingu metu, ir nė vienai rinktinei nereikės žaisti tris dienas iš eilės“, – Krepšinis.lt permainų motyvus aiškino FIBA Europos padalinio („FIBA Europe“) komunikacijos vadovas Sakis Kontas.

Pirmas turas B grupėje įvyks rugpjūčio 31 d., o Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išbandys jėgas su gruzinais.

Kitą dieną – penktadienį – visos grupės ekipos galės atsipūsti.

Pasirodo, pirmoji poilsio diena anaiptol ne atsitiktinai sutampa su religingų judėjų stropiai švenčiamu šabu.

„Izraelio krepšinio federacija prieš burtų traukimo ceremoniją pateikė tokį prašymą taip pat ir dėl religinių motyvų“, – patvirtino S. Kontas.

Šabas – kassavaitinė žydų šventė, prasidedanti penktadienį prieš pat saulėlydį ir pasibaigianti šeštadienį sutemus. Šabo metu draudžiama dirbti, keliauti, kurti ugnį, gamintis valgį. Ortodoksiškų pažiūrų žydai per šabą vengia netgi naudotis elektriniais prietaisiais ar rašyti.

Antro turo rungtynes Izraelio rinktinė žais rugsėjo 2 d., šeštadienį, nuo 21.30 val. vakaro, kuomet šabas jau bus pasibaigęs. O šeimininkų varžove bus būtent Lietuvos komanda.

Vis dėlto veikiausiai būtų naivu tikėtis, kad prieš mūšį su lietuviais žydai nesurengs treniruotės ir nerepetuos savo žaidimo.

Primename, kad kitų grupių varžybos vyks Turkijoje, Suomijoje ir Rumunijoje. Europos čempionatas tęsis iki rugsėjo 17 dienos. Atkrintamosios varžybos ir finalai vyks Stambule (Turkija), „Sinan Erdem“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)