Griūdamas Edgaras Ulanovas puolime atkovojo kamuolį ir perdavė jį Brockui Motumui, kuris smeigė tritaškį. Epizodą, kuris žalgiriečiams ketvirto kėlinio pabaigoje garantavo 6 taškų pranašumą, „Barcelonos“ treneris Georgios Bartzokas įvardijo kaip lemtingą.

Po kiek daugiau nei minutės, kai svečiai iš Katalonijos dar bandė nagais kabintis į pergalę, Lukas Lekavičius nepaisė jokių gamtos dėsnių – griūdamas sugebėjo atimti kamuolį iš beveik 30 cm aukštesnio Justino Doellmano.

„Iš jų neatimsi kovotojų dvasios ir begalinio noro, – apie savo auklėtinius atsiliepė Šaras. – Ir tik dėl to mes skiname pergales. Dar jeigu pradėtume nedalinti lengvų taškų, būtų dar lengviau. Ir toks yra mūsų tikslas – norime eiti į priekį, norime, kad būtų dar geriau. Ir nereikia sustoti šiandien“, – užmigti ant laurų neketino Š. Jasikevičius.

Nugalėtojų charakterį savo žaidėjams įdiegti bandanti Europos krepšinio legenda pamažu ragauja saldžius sunkaus darbo vaisius. Kelis itin skaudžius pralaimėjimus prieš santykinai silpnesnius varžovus (80:88 prieš Kazanės „Uniks“ ir 79:87 prieš Stambulo „Galatasaray“) patyręs „Žalgiris“ jau prigesusias viltis atgaivino fantastiška pergalių serija.

Kauniečiai praėjusią savaitę nutraukė 17-os iš eilės pralaimėjimų seriją prieš Maskvos CSKA komandą, kurią namuose nokautavo 79:74, o išvykoje 69:66 buvo pirmą kartą (iš dviejų bandymų) palaužtas Stambulo „Daruššafaka“ krepšininkų pasipriešinimas.

Istoriniu tapo ir ketvirtadienio vakaras. Iki šios dienos Kaune žalgiriečiai „Barcelonos“ dar apskritai nebuvo nė sykio nugalėję – nuleidę galvas areną paliko visose 10 rungtynių. Nuo 2000-ųjų tai buvo jau 22-oji šių ekipų akistata ir tik trečioji pergalė – 2004-ųjų lapkritį (102:98) ir 2015-ųjų gruodį (92:88) buvo pavykę laimėti išvykoje.

O Kaune buvo laimėta vėl tuo pačiu magiškuoju 4 taškų skirtumu – 89:85.

„Ne kiekvieną dieną laimi Eurolygoje, ne kiekvieną dieną nugali „Barceloną“ – eilę kartų rungtynės su jais nepavykdavo, bet smagu, kad šiandien pavyko“, – pasidžiaugė ir žaliai-baltų kapitonas bei senbuvis Paulius Jankūnas, „Žalgirio“ marškinėlius vilkintis jau net 13-ą sezoną.

Iš viso jau 14-us metus Eurolygoje žaidžiantis (2009-2010 m. sezone rungtyniavo Maskvos srities „Chimki“ komandoje) Jankis rezultatyviausių visų laikų šios lygos krepšininkų sąraše pakilo į 12-ąją vietą. Į „Barcos“ krepšį 15 taškų įmetęs 205 cm ūgio puolėjas savo sąskaitoje iš viso jų jau turi net 2341. Aplenkęs legendinį serbą Igorį Rakočevičių (2328) dabar 32-ejų metų kaunietis savo taikiklyje mato ne bet ką, o Š. Jasikevičių.

Iki dabartinio „Žalgirio“ vairininko (2343), kuriam priklauso absoliutus lietuvių Eurolygoje pelnytų taškų rekordas, trūksta vos dviejų taškų. Bet mūšyje su „Barcelona“ kauniečius į priekį vedė ne tik komandos talismanas.

Artūras Milaknis švystelėjo keturis tritaškius ir pelnė 14 taškų, o Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius surinko po 17 taškų ir 25 naudingumo balus. „Mažyliui“ Lukui abu šie rodikliai – geriausi karjeroje.

„Mums labai svarbūs dėl savo vadovavimo buvo tiek Lukas, tiek Leo (Westermannas), o kai taip žaidžia Artūras ir Edgaras, tai iš viso... Prieš statistiškai geriausiai Eurolygoje besiginančią komandą mes įmetėme beveik 90 taškų – superinis pasirodymas“, – po pergalės prieš katalonus saviškius liaupsino Šaras.

„Niekuo, – paklaustas, kaip po pergalių pasikeitė atmosfera komandoje atkirto P. Jankūnas. – Tik tiek, kad šypsenų daugiau.“

„Tikrai labai smagu, be to, dar galime įšokti į atkrintamųjų traukinį, tai tos pergalės yra labai svarbios. Tačiau kaip nebežiūrime atgal į pralaimėjimus, taip dabar nereikėtų žiūrėti ir į šias pergales, nes kitą savaitę vėl naujos rungtynės, naujas varžovas“, – euforijai nepasidavė E. Ulanovas.

Realius šansus patekti į TOP-8 etapą turintis „Žalgiris“ po savaitės išvykoje žais prieš Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

„Galbūt pradėjome tikėti, kad galime įveikti bet ką – čia irgi svarbi priežastis“, – kalbėdamas apie naująjį pergalių receptą svarstė L. Lekavičius.

Rimtą signalą šia įspūdinga serija „Žalgiris“ pasiuntė ne tik visai Europai, bet ir jo sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje laukiančiam „Lietuvos rytui“.

„Šios rungtynės visada įdomios ne tik sirgaliams, bet ir mums patiems. Motyvacijos tikrai netruks“, – amžinų LKL priešininkų kaktomušai tinkamai pasiruošti pažadėjo Edgaras.

Bet ar po tokių galingų varžovų serijos atlaikys kauniečių kojos?

„Tikrai taip“, – šyptelėjo Lukas, po karjeros mačo prieš „Barcą“ skaudančias čiurnas mirkęs ledo vonioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)