MKL čempionatuose užsienio talentai į Lietuvą atvyksta norėdami tobulėti ir tapti geresniais žaidėjais. Šį sezoną kartu su pajėgiausiais savo amžiaus Lietuvos krepšininkais, MKL kovose dalyvauja ir 7 žaidėjai iš užsienio.

Šį sezoną U14 mergaičių čempionate (gim. 2003/2004 m.) Vilniaus krepšinio mokyklos aprangą vilki ispanė Carlota Blanco Sanchez. Keturiolikmetė krepšininkė yra Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistento Alberto Blanco dukra.

„Man patinka Lietuvoje, čia kita šalis, o aš esu viena mažiausių komandoje, kai Ispanijoje buvau viena didžiausių“, – juokiasi C.B. Sanchez. – Tiesa, man tai patinka, nes reikia prisitaikyti ir mokytis. Mano šalyje daug dėmesio per treniruotes skiriame individualiai žaidimui ir fiziniam pasiruošimui, o čia, Lietuvoje, mes daug dėmesio skiriame metimams, baudoms, tritaškiams… Ispanijoje metimams skirdavote apie 10 minučių“.

MKL „Perlas“ čempionate C.B. Sanchez aikštėje vidutiniškai praleidžia po 23 minutes, pelno po 14 taškų, atkovoja po 6 kamuolius ir atlieka po rezultatyvų perdavimą.

„Krepšinis, kamuolys, bauda“, – lietuviškai žodžius taria ispanė. – Džiugu, kad komandos draugės kalba angliškai, tai mes galime lengvai susikalbėti. Trenerę irgi suprantu, nes Lietuvoje mokausi jūsų kalbos. Savo žinias pildau ir treniruočių metu. Išmokstu ir naujų žodžių, kurie susiję su krepšiniu“.

C.B. Sanchez yra viena rezultatyviausių Vilniaus krepšinio mokyklos žaidėjų, o pati komanda su 8 pergalėmis ir 1 nesėkme užtikrintai pirmauja U14 čempionate.

„Mes demonstruojame komandinį krepšinį, turiu geras komandos drauges, su kuriomis esame susižaidusios. Gerai sutariame, mane lengvai priėmė, todėl lengva bendrauti“, – gero žaidimo priežastis vardino ispanė.

C.B. Sanchez įsiliejimu į komandą džiaugėsi ir Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Ina Revinskienė, kuri pabrėžė puikų jaunosios ispanės darbą.

„Labai gera mergaitė. Pirmiausiai, tai gera žaidėja, kuri mums duoda daug naudos. Šilta, nuoširdi, visada linksma ir su šypsena“, – vardino trenerė. – Ji greitai pritapo komandoje, galvojau, kaip mes čia susikalbėsime, tačiau ji viską supranta. Matosi, kad Ispanijoje ji žaidė su vyresnėmis merginomis, anksčiau subrendo“.

C.B. Sanchez kartu su kitais geriausiais MKL „Perlas“ krepšininkais dalyvaus ir „Žvaigždžių dienos“ renginyje vasario 4 dieną.

Sabonio krepšinio centre paslapčių mokosi ukrainietis Vladimiras Markoveckis. Šešiolikmetis krepšininkas vilki Sabonio KC „Liūtukas“ komandoa aprangą Jaunių U17 vaikinų krepšinio čempionate (gim. 2000 m.).

„Man patinka žaisti Lietuvoje, nes čia didelė konkurencija ir aukštas krepšinio lygis. Esu laimingas“, – sako 211 cm ūgio ukrainietis. – Kai atvykau, sunkiausia buvo prisitaikyti prie aukšto krepšinio lygio. Ukrainoje moksleivių krepšinis yra žemo lygio. Ukrainoje krepšinis nėra toks populiarus kaip Lietuvoje, čia daug gerų krepšininkų, o mano šalyje jų trūksta“.

Vidurio puolėjas U17 čempionate aikštėje praleidžia po 22 minutes, pelno po 11 taškų, atkovoja po 9 kamuolius ir blokuoja po 2 metimus.

„Mano komandoje žaidžia puikūs vyrukai, smagu matyti, kaip jie stengiasi“, – sako V. Markoveckis. – Jau suprantu apie 80% ką sako lietuviai, tačiau pačiam kalbėti sunkiau. Bet stengiuosi tai daryti“.

Šį sezoną, be MKL kovų, V. Markoveckis išbando jėgas ir su vyrais – Nacionalinėje krepšinio lygoje – kur vilki „Žalgirio“ dublerių komandos aprangą. Tiesa, čia jo statistika kuklesnė: vid. 1 tšk ir 1 atk. kam.

„Norėčiau Lietuvoje žaisti ir ateityje – krepšinis čia aukšto pajėgumo. Man čia patinka. Noriu žaisti ir tikiuosi, kad man seksis tai daryti“, – kalba V. Markoveckis.

Kartu su V. Markoveckis Sabonio KC „Liūtukas“ komandoje žaidžia ir suomis Fredrik Filemon Halmesmaki, kuris renka po 4 taškus ir atkovoja po 2 kamuolius. Tame pačiame U17 čempionate, Sabonio KC II komandoje žaidžia olandas Willem de Heer.

Sostinės krepšinio mokyklos garbę U13 berniukų čempionate gina suomis Vincent Niklas Kekkonen, kuris šiame sezone dar nepasižymėjo. Italas Nicolas Mezzarobba taip pat gina Sostinės krepšinio mokyklos garbę, tik jis vilki Jaunių U17 čempionate žaidžiančios komandos aprangą. Italas vidutiniškai pelno po 9 taškus ir sugriebia po 8 kamuolius.

Legionierių savo gretose turi ir Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija. Vokietis Mark Palun vilki II komandos aprangą U14 berniukų čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją