Pusfinaliuose dėl patekimo į finalą susikaus dvi poros – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ir Vilniaus „Kibirkštis“ bei Klaipėdos „Fortūna“ ir Marijampolės „Sūduva“. Bus žaidžiamos dvejos rungtynės, o nugalėtoją lems taškų skirtumas.

LMKL.lt pasvarstė, kokios intrigos laukia intriguojančiuose ir atkakliuose Moterų taurės pusfinaliuose.

Ar pavyks „Hoptrans-Sirenoms“ pirmą kartą šį sezoną pranokti „Kibirkštį“?

Didžiulė intriga turėtų vykti Moterų taurės pusfinalyje tarp „Hoptrans-Sirenų“ ir „Kibirkšties“ ekipų. Šių komandų susitikimai visada žada ne tik intrigą, bet ir emociškai kietas rungtynes, o šio mačo kaina bus kaip niekada didelė. Šios komandos šį sezoną LMKL susitiko jau tris kartus ir kol kas visus susitikimus laimėjo vilnietės – 67:55, 70:58, 81:72. Paskutiniame ekipų tarpusavio susitikime garliaviškės turėjo verstis be Eglės Tarasevičiūtės ir Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės, tačiau pilnos sudėties LMKL čempionės gali „Kibirkščiai“ mesti ir dar rimtesnį iššūkį.

Ar „Hoptrans-Sirenos“ sustabdys „Kibirkštį“ į pergales vedančią D. Šarauskaitę?

Visuose trijuose LMKL vykusiuose susitikimuose, itin svarbų vaidmenį atlikdavo aukštaūgė Daugilė Šarauskaitė, kurią „Hoptrans-Sirenoms“ po krepšiu sustabdyti sekėsi itin sunkiai. Per trejas tarpusavio rungtynes 196 cm vidurio puolėja vidutiniškai pelnė po daugiau nei 12 taškų, atkovodavo 9 kamuolius bei rinkdavo po 21 naudingumo balą. Šį kartą užduotis po krepšių D. Šarauskaitei turėtų palengvinti dar ir tai, kad „Hoptrans-Sirenų“ gretose nebeliko vidurio puolėjo amerikietės Victorios Jarosz, todėl Lino Šalkaus auklėtinėms teks ieškoti naujų priešnuodžių po „Kibirkšties“ krepšiu.

Ar „Fortūna“ dar stipriau kibs į atlapus „Sūduvai“?

Pusfinalyje kovosianti „Fortūna“ ir „Sūduva“ šį sezoną taip pat susitiko jau tris kartus ir nors visas pergales įsirašė marijampolietės, tačiau rezultatai rodo, kad uostamiesčio ekipa juda į priekį. Jei pirmuose dviejuose mačuose „Sūduva“ šventė triuškinančias pergales (68:41 ir 67:49), tai trečiajame susitikime „Fortūna“ nusileido jau tik 9 taškų skirtumu – 59:68. Tai, kad šį rezultatą klaipėdietės pasiekė išvykoje, galima tikėtis, jog Moterų taurės pusfinalyje savo aikštelėje „Fortūna“ dar atkakliau sieks pergalės.

Ar Lina Pikčiutė surengs įspūdingą pasirodymą prieš savo buvusią komandą?

Neseniai į „Sūduvą“ persikėlusios Linos Pikčiutės lauks akistata su savo buvusia komanda. Nors „Fortūnos“ marškinėlių krepšininkė šį sezoną taip ir neapsivilko, nes gydėsi traumą, tačiau dabar savo buvusias komandos drauges galės nuskriausti taškais jau į jų krepšį. L.Pikčiutė šio sezono debiutą LMKL jau surengė praėjusį savaitgalį, kuomet į Ukmergės „Vilkmergės“ krepšį per beveik 12 minučių įmetė 7 taškus, sugriebė 5 bei perėmė 3 kamuolius ir surinko 9 naudingumo balus. Abejonių nekyla, jog 192 cm krepšininkė artimiausiu metu „Sūduvos“ gretose grieš vienu pagrindinių smuikų.

„Visų žvaigždžių“ dienos metu Naujojoje Jonavos arenoje laukia ne tik Moterų taurės finalas, bet ir tritaškių konkursas, žvaigždžių kupinos rungtynės bei plati koncertinė programa.

„Hoptrans-Sirenų“ ir „Kibirkšties“ pusfinalio transliaciją nuo 18 valandos tiesiogiai bus galima stebėti www.lmkl.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją