„Tęsiasi pasiruošimas Europos čempionatui, kuris vyks vasarą. Dabar susirinkome į dviejų dienų treniruočių stovyklą, o po to vyksime į tarptautinį turnyrą Turkijoje. Stovykloje dalyvauja talentingiausi ir perspektyviausi būsimi šešiolikmečiai, Moksleivių krepšinio lygos žaidėjai. Gaila, kad kai kurie negalėjo atvykti dėl traumų, bet pajėgiausi yra atvykę ir tikimės, kad galime surengti kokybišką stovyklą bei pasirengti artėjančiam turnyrui ir Europos čempionatui vasarą“, – sakė Lietuvos U16 vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Edvinas Justa.

Lietuvos šešiolikmečiai Turkijoje susikaus su Argentinos, Ukrainos, Gruzijos, Turkijos, Latvijos ir Bulgarijos komandomis.

„Kiekviena komanda yra tikrai stipri ir tai bus geras išbandymas visiems vaikinams. Tikrai turėsime progą atsiskleisti, parodyti ką mokame ir žinoma įvertinti kitų komandų galimybes“, – teigė treneris.

Tvarkaraštis

Lietuvos jaunučių krepšinio rinktinei tai bus antrasis pasiruošimo Europos čempionatui etapas. Gruodžio pradžioje šešiolikmečiai viešėjo Baltarusijoje, kur dalyvavo tradiciniame, jau 20 kartą rengiamame, Vladimiro Ryženkovo vardo turnyre. Edvino Justos vadovaujama berniukų rinktinė iškovojo pirmąją vietą. Lietuviai rezultatu 86:49 įveikė Lenkijos ekipą, 69:60 nugalėjo Baltarusijos bendraamžius ir 84:38 nepaliko vilčių Airijos krepšininkams.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo Marek Blaževič, kuris per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško ir atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio. Jis buvo išrinktas geriausiu turnyro vidurio puolėju bei gavo naudingiausio žaidėjo prizą.

Kandidatai

Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinė Europos čempionato A divizione kausis A grupėje kartu su Izraelio, Serbijos ir Kroatijos ekipomis. B grupėje susitiks Turkijos, Slovėnijos, Suomijos ir Vokietijos rinktinės. C grupėje varžysis Prancūzijos, Estijos, Rusijos ir Italijos komandos, o D grupėje kausis Ispanijos, Švedijos, Juodakalnijos ir Latvijos krepšininkai.

Europos jaunučių A diviziono čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 11-19 dienomis Juodkalnijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)