2012/13 m. sezone Lietuvos sostinėje žaidęs 27 metų T. Zubčičius išskyrė tuometinę komandos atmosferą bei aktyvius sirgalius.

„Prisimenu puikias akimirkas iš savo karjeros etapo „Lietuvos ryte“ – gerą komandą, ekipos draugus ir fanus. Pastaraisiais metais stengiausi patobulėti. Aikštėje toliau demonstruoju savo žaidimo stilių - jis ne itin pasikeitė. Tiesiog įgavau daugiau patirties ir bandau būti gudresnis“, – prieš antradienio treniruotę „Siemens“ arenoje kalbėjo T. Zubčičius.

Pirmajame Europos taurės G grupės tarpusavio mače vilniečiai rusų klubą išvykoje sutriuškino 97:63 ir aukštaūgis tikėjosi, kad Vilniuje rungtynės klostysis pagal kitą scenarijų.

„Praėjusią savaitę per trejas dienas turėjome sužaisti dvi rungtynes, todėl buvome labai pavargę. Į būsimą mačą žvelgiame su didesniu optimizmu ir stengsimės pademonstruoti savo geriausią žaidimą bei pasiekti pergalę“, – teigė 211 cm ūgio puolėjas.

Apie revanšą kalbėjo ir „Nižnij Novgorod“ ekipą treniruojantis latvis Artūras Štalbergas.

„Lietuvos rytas“ gerai sužaidė mūsų aikštėje. Nors šiuo metu turime savo problemų, bet palaipsniui jas sprendžiame. Mes toliau kovojame dėl patekimo į kitą Europos taurės etapą ir būsimose rungtynėse sieksime tik pergalės“, – kalbėjo 32 metų specialistas.

A. Štalbergas tikino, kad pokyčiai „Lietuvos ryto“ ekipos žaidėjų sudėtyje jo komandai nesuteiks papildomo pranašumo.

„Kaip ir sakiau, mes turime savo problemų, vilniečiai – savo. Kokią sudėtį surinks „Lietuvos rytas“, prieš tokią ir žaisime.

Esu daug rungtyniavęs prieš įvairias Lietuvos komandas ir rinktinę. Vilniečiams vadovauja geras treneris, čia įdiegta gera sistema, o krepšininkai žaidžia agresyviai.

Jie turi savus pliusus ir minusus – pasistengsime išnaudoti silpnąsias „Lietuvos ryto“ vietas savo naudai“, – sakė A.Štalbergas.

„Nižnij Novgorod“ ekipai atstovauja dar vienas gerai lietuviams pažįstamas krepšininkas – ilgametis „Žalgirio“ ir Prienų ekipos puolėjas S.S. Vene.

„Mano karjeros etape Lietuvoje buvo gerų ir blogų emocijų. „Siemens“ arenoje visada būdavo gera atmosfera, čia atvykdavo daug „Žalgirio“ fanų ir vykdavo principinė kova.

Dabar mūsų komandos žaidimas kiek suprastėjęs, nes kai nesiseka apsiginti, neturime progų ir rinkti lengvesnius taškų puolime.

Žinoma, dabar jau prasidėjo antra sezono pusė ir daugelis komandų turi problemų, žaidėjus kamuoja nuovargis, tačiau tai nėra pasiteisinimas.

Esame pasiruošę ir žinome, kad tiek mums, tiek „Lietuvos rytui“ yra būtina pergalė“, – kalbėjo estas, kuris savo asmeninius rezultatus Rusijoje įvertino vidutiniškai.

„Sezono pradžioje Žemutinio Naugardo komandoje rungtyniavau neblogai, tačiau dabar atsirado šiek tiek problemų ir sutrumpėjo žaidimo laikas. Nėra sezonas ypatingas, bet tuo pačiu nėra ir blogas.“

Europos taurės mačas tarp Vilniaus ir Žemutinio Naugardo komandų trečiadienio vakarą Vilniuje prasidės 19 val.

Prieš savaitę Rusijoje vykusias rungtynes sostinės ekipa laimėjo triuškinama persvara – 97:63.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)