„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Varžovai kur kas geriau sužaidė antrą rungtynių pusę, o mums tai yra didelė gėda. Mes žaidėme tiesiog gėdingai. Gėda, kaip žaidėme rungtynių pabaigoje. Klaidos, atkovoti kamuoliai... Tuo metu „Žalgiris“ buvo agresyvus, rungtyniavo ties pražangos riba“, – po mačo trumpai, bet griežtai pasisakė graikas D. Itoudis.

Specialisto iš Graikijos reakcija – suprantama. CSKA gina Eurolygos čempionų titulą ir su 14 pergalių bei 5 pralaimėjimais turnyro lentelėje vis dar užima 1-ąją vietą, tačiau pastarasis periodas komandos vadovybei, strategų štabui ir gerbėjams pradeda kelti nerimą. Iš paskutinių šešerių rungtynių Eurolygoje „armiečiai“ pralaimėjo net ketverias, o antradienį viską vainikavo ir „Žalgirio“ suduotas antausis. CSKA milijonieriai nusileido komandai, kuriai nebuvo pralaimėję per visą moderniosios Eurolygos istoriją.

Ir kaip po „Žalgirio“ pergale 79:74 pasibaigusio mačo pripažįsta Sports.ru autorius Filipas Prokofjevas, tai tikrai nebuvo atsitiktinumas.
Po Šaro išvarymo „armiečiai“ lyg pirmą kartą suprato, kad žaidžia prieš 15 tūkst. žmonių minią, dusinančią juos begaline skanduote „Lie-tu-va, Lie-tu-va“
Sports.ru
„Žalgiris“ laimėjo pelnytai. Rungtynių pabaigoje būtent šeimininkai žaidė ryžtingiau, sėkmingiau. Galbūt CSKA jau veikia „dominuojančios komandos sindromas“. Komandos, kuri jau prarado panašių rungtynių praktiką. „Goden State Warriors“ praėjusiame NBA sezone taip pat prastai atrodė tose pavienėse rungtynėse, kuriose varžovams leisdavo išlaikyti intrigą iki paskutinių sekundžių. Galbūt, tačiau tai jau tampa tendencija“, – pažymi rusas.

Nors šiose rungtynėse CSKA ir žaidė be traumuoto Milošo Teodosičiaus, anot Championat.com apžvalgininko Dmitrijaus Planidino, jokių pasiteisinimų dėl pralaimėjo maskviečiams ieškoti apskritai nereikėtų. Taip, jie žaidė išvykoje, tačiau CSKA savo pusėje turėjo ne tik galingesnę sudėtį, bet ir ilgesnį poilsio tarpą.

„Reikia atsiminti ir faktą, kad „Žalgiris“ prieš šias rungtynes poilsio turėjo kur kas mažiau nei CSKA. Š. Jasikevičius apie tai kalbėjo dar prieš susitikimą – Kauno komanda žaidė trejas rungtynes per penkias dienas, o CSKA savaitgalį neturėjo VTB Jungtinės lygos turo ir prieš mačą su lietuviais ilsėjosi netgi daugiau nei įprasta“, – primena Championat.com.

Anot Sports.ru, Kaune vykusiose rungtynėse galima įžvelgti du CSKA pralaimėjimo aspektus. Visų pirma, maskviečiai atrodė išsaugoję daug mažiau energijos svarbiausiais momentais – ypač po to, kai iš aikštės dėl techninių pražangų buvo išvarytas Š. Jasikevičius.

„Š. Jasikevičiaus išvarymas tapo svarbiu impulsu ir, reikia pripažinti, galutinai perlaužė žaidimo eigą. Iki to mačo epizodo CSKA lyg ir kontroliavo situaciją, tačiau tuomet tiesiog sulūžo po didžiule energetikos banga. Po Šaro išvarymo „armiečiai“ lyg pirmą kartą suprato, kad žaidžia prieš 15 tūkst. žmonių minią, dusinančią juos begaline skanduote „Lie-tu-va, Lie-tu-va“, – rašo F. Prokofjevas.

Visgi verta pažymėti, kad sirgalių „Žalgirio“ arenoje šiose rungtynėse buvo gerokai mažiau, nei nurodo rusų žurnalistas. Pagal oficialius duomenis rungtynes Kaune stebėjo 9151 žmogus.

Visgi, anot jo, negalima pamiršti dar vieno itin svarbaus aspekto. „Žalgirio“ trenerių štabas prieš šį mačą puikiai parengė namų darbus ir sugebėjo pasinaudoti CSKA Achilo kulnu – priklausomybe puolime nuo Nando de Colo.

„Po rungtynių Š. Jasikevičiaus padėdėjas Darius Maskoliūnas pareiškė, kad komanda puikiai realizavo rungtynių planą. Ir iš tikrųjų, „Žalgiris“ sugebėjo sustabdyti CSKA puolimą, ypač sėkmingai apribojęs du jo esminius elementus. Buvo neutralizuoti deriniai „du prieš du“, tačiau, svarbiausia, CSKA neteko lyderio, – konstatuoja Sports.ru. – Prieš N. de Colo lietuviai dažnai naudojo gynybos dvigubinimą ir prancūzui rungtynės tiesiog tapo krachu.

3 rezultatyvius perdavimus lydėjo 3 klaidos, prancūzui buvo užkirsti visi keliai link krepšio, jis buvo priverstas svaidyti iš toli. 1/6 dvitaškių ir 3/6 tritaškių – nežavintis pataikymas, tačiau D. Itoudis savo lyderį aikštėje laikė iki pat rungtynių finišo. Galbūt tai ir logiška, bet CSKA priklausomybė nuo N. de Colo sužaidė prieš pačius „armiečius“. Patirtas pelnytas pralaimėjimas, ir D. Itoudis savo žodžius po rungtynių pasakė tikrai ne veltui.“

Visgi po šio mačo laiko perrikiuoti savo gretas CSKA turės labai nedaug. Jau penktadienį, sausio 27-ąją Rusijos ir Eurolygos čempionai namuose priims Stambulo „Efes Pilsen“, o „Žalgiris“ savo ruožtu išvykoje susikaus su Stambulo „Daruššafaka“.

Žalgiriečiai po šios sensacingos pergalės turnyro lentelėje palypėjo į 12-ąją poziciją. Visgi nuo 8-osios vietos, kurioje ir yra „Daruššafaka“, juos skiria net trys pergalės. Būtent aštuntoji vieta komandai ir garantuoja patekimą į atkrintamąsias varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)