„Turime mergaites iš Panevėžio, Ukmergės, Plungės, Biržų, Klaipėdos, Palangos. Geografija labai plati. Iš viso esame atrinkę 28 mergaites, o šį kartą treniruotėse dalyvavo 12. Skirtingų stovyklų metų visoms stengsimės duoti dėmesio bei pažiūrėti ką jos sugeba. Čia bus jų pirmas žingsnis į „Talentų U15 karta“ projektą.

Labai tikimės, kad šis projektas apjungs moterų krepšinio bendruomenę: trenerius, tėvelius ir mergaites. Bandome viską lipdyti iš tų teigiamų emocijų“, – po pirmosios stovyklos sakė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Lietuvos krepšinio federacija iš viso organizuos tris stovyklas Moksleivių krepšinio lygos komandų aikštelėse. Po jų vyks mergaičių finalinis ketvertas ir bus organizuojama stovykla geriausiai pasirodžiusioms krepšininkėms. Jos metu bus atrinkta 12 žaidėjų, kurios atstovaus savo šalį tarptautiniame turnyre.

„Labai smagu girdėti daug gerų atsiliepimų apie šį projektą, nors prieš jo pradžią buvo ir skeptiškų nuomonių. Visi puikiai suprantame, kokia situacija šiuo metu yra moterų krepšinyje ir labai džiugiu, kad netrūksta iniciatyvos kažką keisti ir daryti. Labai svarbu, kad moterų krepšinio bendruomenė būtų vieninga ir turėtų vieną tikslą, o su laiku ateis ir rezultatai“, – teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

„Visos mergaitės labai patenkintos, akys spindi, žiba. Labai gražu žiūrėti, nes jos noriai viską vykdo, stengiasi įsisavinti žinias. Manau joms tai labai gera pamoka“, – teigė „Aukime kartu“ projekto trenerė Egidija Paužuolienė.

Šis projektas išskirtinis tuo, jog jo dalyvės gyvena ne viešbutyje, bet MKL komandų krepšininkių šeimose. Kartu keliauja į treniruotes, pietauja, leidžia laisvalaikį.

„Vieną dieną dukra parėjo namo ir papaskojo, jog bus tokia stovykla ir paklausė ar galėsime priimti svečių. Nebuvo jokių abejonių ir džiaugiuosi, jog vyksta tokie projektai. Labai geros mergaitės, puikiai sutariame ir nusiskundimų jokių nėra“, – pasakojo vienos iš mergaičių mama Jurgita.

Paskutinę stovyklos dieną projekto „Aukime kartu“ rinktinė išbandė jėgas prieš Alytaus komandą. Po atkaklios kovos pergalę iškovojo aikštelės šeimininkės – 51:48.

Kita projekto stovykla vyks vasario mėnesį.

"Aukime kartu" rinktinė
"Aukime kartu" Alytaus komanda
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją