Dominavę didžiąją mačo dalį, susitikimo pabaigoje klaipėdiečiai vos neprisižaidė su ugnimi.

Pirmajame kėlinyje kur kas geriau sekėsi aikštės šeimininkams – Jerai Granto (12 taškų) vedami jie įgijo 9 taškų pranašumą – 20:11.

Po 20 min. skirtumas tarp komandų dar labiau išaugo – 44:21. Nedaug trūko, kad vilniečiai per 20 min. nebūtų sukrapštę nė 20 taškų, bet paskutinėmis sekundėmis tritaškį pavyko pataikyti Rokui Giedraičiui, taip tarsi įspėjusiam klaipėdiečius apie laukiančius nemalonumus.

Trečiajame kėlinyje „Neptūnui“ savo pranašumą pavyko padidinti net iki 33 taškų (54:21), tačiau „Lietuvos rytas“ nepalūžo ir baigiantis ketvirčiui sumažino savo atsilikimą iki „padoresnio“ – 65:47.

„Lietuvos rytas“ į lemiamą šturmą pakilo paskutiniame kėlinyje ir, įpusėjus kevirčiui, daugiausia R. Giedraičio ir Davido Logano pastangų dėka sumažino atsilikimą iki 12 taškų (72:60).

Likus žaisti mažiau nei minutę po tolimo Roko metimo komandas jau skyrė tik 6 taškai (81:75), o netrukus snaiperis dar kartą taikliai šovė iš toli (81:78), tačiau išsigelbėti vilniečiai šiame mače nebesuspėjo.

Iš viso šiose rungtynėse R. Giedraitis pelnė 30 taškų, pataikęs 8 iš 12 tritaškių.

„Neptūnas“: Jimmy Baronas 17, Jerai Grantas 16, Mindaugas Girdžiūnas 14, Omari Johnsonas 13, Larry Drew 7, Mindaugas Kačinas 7, Vytautas Šarakauskas 4, Martynas Mažeika 4, Arvydas Šikšnius 3 taškai.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 30 (8/12 trit., 2/6 dvit.), Davidas Loganas 22, Drew Gordonas 13 (11 atk. Kam.), Corey Fisheris 9, Artūras Jomantas 4 taškai.

Techninės pražangos. Aistrų šiose rungtynėse netrūko. Pirmame kėlinyje technine pražanga buvo nubaustas „Neptūno” treneris Dainius Adomaitis. Ketvirtame kėlinyje neatlaikė ir Tomo Pačėso nervai – teisėjai nubaudė ir Vilniaus komandos strategą.

Devyniese. Vilniaus „Lietuvos rytas” šiame mače vertėsi su devyniais krepšininkais. Visi jie jau pirmame kėlinyje išbėgo į aikštelę. Sostinės ekipos gretose jau nebebuvo Josho Akognono, kontraktas su gynėju buvo nutrauktas abipusiu susitarimu. Taip pat nežaidė ir traumuotas Artūras Gudaitis bei sveikatos problemų turintis Deividas Gailius.

Pritrūko. Klaipėdos „Neptūnui” pavyko pasinaudoti tuo, kad varžovai atvyko tik devyniese. Vilniečiams buvo sunku pralaužti varžovų gynybą. Nors aikštelėje pasirodė visi devyni „Lietuvos ryto” krepšininkai, tačiau kai kurių indėlio pritrūko – taškus pelnė tik penki iš jų.

LKL turnyro lentelėje „Lietuvos rytas“ yra antras, o „Neptūnas“ šiuo metu rikiuojasi tik penktoje pozicijoje.

Pastaraisiais metais šių dviejų komandų mūšiai tapo principiniais ir labai įtemptais.

Praėjusiame sezone klaipėdiečiai Vilniaus komandą gana netikėtai 3-2 nugalėjo LKL pusfinalyje, šiame sezone abi ekipos tarpusavyje jau žaidė du sykius ir pasidalijo po pergalę. Klaipėdoje 79:78 laimėjo „Neptūnas“, Vilniuje 78:75 – „Lietuvos rytas“.

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)