Savaitės mačas. Jau kurį laiką A diviziono turnyro lentelės viršūnę yra užėmusios dvi komandos – Garždų sporto centras ir Tauragės krepšino klubas. Abi ekipos neslepia ambicijų pasidabinti čempionato aukso medaliais ir tai demonstruoja aikštėje šluodamos varžovus. Tačiau šįkart atėjo laikas susitikti tarpusavyje. Tai buvo jau antroji lyderių aksitata šiame sezone. Pirmas tarpusavio rungtynes dar pačioje sezono pradžioje laimėjo Gargždų SC 71:59. Antrajame reguliariojo sezono lyderių mūšyje kur kas geriau sekėsi tauragiškiams. Išvykoje jie tiesiog dominavo ir įtikinamai palaužė varžovus 102:84.

Netikėtumas. Gargždų SC komandos vargai ties pralaimėjimu Tauragei nesibaigė. Antrose savaitgalio rungtynėse gargždiškiai patyrė netikėtą pralaimėjimą 10-oje vietoje esantiems Kauno „Atleto-LSU“ krepšininkams – 91:102. Taigi, po nesėkmingo savaitgalio lygos favoritų sąskaitoje yra jau 3 pralaimėjimai per 20 sužaistų rungtynių.

Ketveriukė. Nepaisant dviejų iš eilės nesėkmių Gargždų SC (17-3) ir toliau išlieka pirmoje A diviziono turnyro lentelės vietoje. Viena pergale mažiau už juos turintis Tauragės KK (16-4) žengia antras. Trečioje pozicijoje rikiuojasi Ukmergės „Olimpas“ (14-5), ketvirtoje – Kauno r. „Omega“ (13-7).

Pakilime. Po šventinės pertraukos Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas gavo progą jėgas išbandyti iškart su 3 iš 4 A diviziono lyderių. Jei praėjusį savaitgalį klaipėdiečiai pranoko Tauragės KK ir vos keliais taškais nusileido Gargždams, tai šį savaitgalį LCC studentai atsilaikė prieš „Omegą“. Savo aikštėje uostamiesčio ekipa varžovus palaužė rezultatu 72:65.

Debiutas. Prie minėtos LCC pergalės prieš „Omegą“ svariai prisidėjo ir komandos naujokas Martynas Airošius. Naudingiausio praėjusio RKL sezono žaidėjo titulą pelnęs krepšininkas tik praėjusią savaitę prisijungė prie tarptautinio universiteto ekipos ir jau spėjo pasižymėti. M.Airošius pelnė 15 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o jo naudingumas siekė 21 balą. Verta paminėti, kad „Omegos“ komandoje taip pat buvo užfiksuotas sėkmingas debiutas. Praėjusią savaitę kauniečiai į savo gretas pasikvietė patyrusį gynėją Robertą Bitiną, kuris pirmose savo RKL rungtynėse pelnė 14 taškų.

Sugrįžimas. Tęsiant debiutų temą, išskirti galima ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos-2“ komandoje pirmas šio sezono rungtynes sužaidusį Domantą Sendą. Pirmą sezono pusę Mažeikių komandoje (NKL) praleidęs krepšininkas praėjusią savaitę grįžo į gimtosios Marijampolės ekipos gretas. Savo sugrįžimą jis pažymėjo 12 pelnytų taškų mače su Akmenės krepšininkais.

Pratęsimas. B diviziono Žemaitijos grupės lyderių titulą ginantys Tauragės „Fortūnos-Agavos“ atstovai turėjo kaip reikiant padirbėti mače su 6-toje vietoje esančia Jurbarko „Jurbarko“ komanda. Atkakliose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi 15 kartų ir tiek pat kartų rezultatas buvo lygus. Tiksint paskutinėms ketvirto ketvirčio sekundėms rezultatas buvo lygus (78:78), o svečiuose rungtyniavę tauragiškiai nepataikė lemiamo tritaškio ir ekipoms teko žaisti pratęsimą. Jo metu svečiai surengė sėkmingą atkarpą 7:2, po kurios varžovai nebeatsigavo. Mačas baigėsi rezultatu 83:87.

Trigubas dublis. B diviziono Aukštaitijos grupėje Trakų „TonyResort“ pasiekė triuškinamą pergalę prieš Utenos „Juventus“ 125:78. Nugalėtojų ekipos žaidėjas Simonas Lekys šiame mače savo asmeninės statistikos eilutėje įsirašė tris dviženklius skaičius. 23-ejų įžaidėjas pelnė 16 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją