Vienas tituluočiausių Europos krepšininkų kalbėdamas su Ispanijos žiniasklaida pareiškė, kad jeigu nesukliudys traumos ir nuovargis, jis bus pasirengęs padėti savo šalies rinktinei šių metų Senojo žemyno pirmenybėse.

„Aš tikrai nesu priėmęs sprendimo trauktis iš nacionalinės komandos, ką jau padarė mano bendraklubiai San Antonijuje Manu Ginobili ir Tony Parkeris. Nesijaučiu, kad jau būčiau atidavęs viską. Ir iš principo aš tikrai būsiu pasirengęs padėti rinktinei Europos čempionate, jeigu tik būsiu sveikas“, – teigė P. Gasolis.

„Žinoma, įvykiams bėgti už akių dar ankstoka, nes sezonas ilgas, o tokiame amžiuje, kaip ir apskritai bet kokiame amžiuje, nuo traumų ir nuovargio niekas nėra apdraustas. Nelengva bus ir tuo atveju, jeigu su „Spurs“ NBA čempionate mes nužygiuosime toli, o turnyras užsitęs beveik iki liepos. Tačiau iš principo rinktinei aš tikrai nesakau „ne“, – dėstė jis.

Dukart NBA čempionas, tris kartus Europos čempionas ir sykį pasaulio čempionate triumfavęs 213 cm ūgio P. Gasolis nežino, kokį sprendimą dėl rinktinės priims jo brolis Marcas, atstovaujantis Memfio „Grizzlies“ klubui, tačiau nevengia kalbėti apie įspūdingą dabartinę jaunėlio formą.

„Marco žaidimas tokiame lygyje mane žavi, verčia didžiuotis. Jis yra savo komandos lyderis, kuo tapti NBA lygoje yra labai sudėtinga. Didžiuojuosi juo, šį sezoną jis padarė didžiulį žingsnį į priekį, o Memfyje dar geresniu žaidėju jam tapti padeda Mike'as Conley, su kuriuo Marcas randa puikią bendrą kalbą“, – apie 31-erių metų brolį atsiliepė Pau.

Šį sezoną P. Gasolis NBA čempionate per rungtynes vidutiniškai renka po 12,1 taško ir atkovoja po 7,8 atšokusio kamuolio. M. Gasolis savo ruožtu per mačą pelno po 19,7 taško ir atkovoja po 5,9 atšokusio kamuolio.

Kalbos apie tai, kad 2017-ųjų Europos čempionatą gali praleisti ne viena pirmo ryškumo žvaigždė kilo dėl to, kad pastarosiose pirmenybėse bus kovojama tik dėl medalių – kelialapiai į jokius kitus čempionatus ar atrankos varžybas dalijami nebus.

Pirmenybės vyks keturiose Europos šalyse – Turkijoje, Izraelyje, Suomijoje ir Rumunijoje.

Ispanijos rinktinė varžybas pradės C grupėje kartu su šeimininkais rumunais, Čekijos, Kroatijos, Juodkalnijos ir Vengrijos krepšininkais.

Pirmenybės vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)