Europos taurės G grupėje „Lietuvos rytas“ varžysis su „Hapoel“ ir dviem Rusijos komandomis – Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Prieš etapo startą paklaustas, kaip vertina savo galimybes šioje grupėje (į kitą etapą iškops dvi geriausios komandos), T. Pačėsas stengėsi nebėgti įvykiams už akių.

„Grupėje visos komandos stiprios. Mus galima laikyti silpniausiais, juk patekome iš ketvirtos pozicijos. Visos kitos komandos nominaliai yra stipresnės, tačiau nemanau, kad mes kažkam būsime lengvas grobis.

Atvykus naujokams turime išplėstą rotaciją, galime gintis agresyviau. Pagal sudėtį galėčiau išskirti „Zenit“, kur tie patys žaidėjai rungtyniauja jau ne pirmus metus, bet minusų turi visi ir žaisti galima su visais. Mūsų tikslai paprasti – laimėti vienas rungtynes po kitų ir kiekvienų rungtynių kiekvieną ketvirtį“, – šyptelėjo T. Pačėsas.

Kalbėdamas apie pirmuosius varžovus – Izraelio čempionus „Hapoel“ krepšininkus, „Lietuvos ryto“ strategas išskyrė individualų oponentų žaidėjų meistriškumą.

„Tai – individualiai pajėgi komanda, todėl gynyba bus svarbiausias faktorius. Svarbu palaikyti intensyvumą, gynyboje būti agresyviems. A. Stoudemire’as? Jis minimas ne veltui. Po lenta amerikietis yra vienas iš pagrindinių varžovų žaidėjų, be to, vienas iš savininkų, – nusijuokė vilniečių treneris, – Tačiau pats pagrindinis „Hapoel“ variklis yra Curtis Jerrellsas. Šis gynėjas kontrliuoja kamuolį, savo rankose laiko visas žaidimo vadžias ir sau leidžia tikrai nemažai. Daug jam leidžia ir treneris – jį stabdant laukia rimta užduotis“.

Curtis Jerrellsas

Buvusi NBA žvaigždė, 34-erių metų 208 cm ūgio A. Stoudemire’as šiame Europos taurės sezone per rungtynes vidutiniškai pelno po 11 taškų ir atkovoja po 6,4 kamuolio.

Tuo metu 29-erių metų 185 cm ūgio C Jerrellsas yra tikras komandos atakų lyderis. Gynėjas per mačą vidutiniškai ant parketo praleidžia po 33 min., pelno po 17,1 taško, atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 16,5 naudingumo balo.

Susitikime su Jeruzalės ekipa „Lietuvos ryto“ gretose jau turėtų debiutuoti puolėjas 31-erių metų 203 cm ūgio puolėjas Laimonas Kisielius, su kuriuo vilniečiai sutartį pasirašė praėjusios savaitės pabaigoje.

„Jis po truputį įsilieja į komandą ir susitikime su „Hapoel“ jau turėtų žaisti. Manau, kad Laimonas mums bus naudingas, jis turi aukštą krepšinio IQ, o tai leidžia mums surišti gynėjų liniją su aukštaūgiais. L. Kisielius puikiai žaidžia nugara prieš žemesnius žaidėjus, veidu gali sužaisti prieš mažiau judančius krepšininkus, pataiko, o tai leis mums išplėsti puolimą. Manau, kad jis mums padės ir trečioje, ir ketvirtoje pozicijose“, – teigė T. Pačėsas.

Tuo metu pats L. Kisielius tvirtino ilgai nedvejojęs, kai sulaukė Vilniaus komandos pasiūlymo. Tačiau paklaustas, kaip vertina „Lietuvos ryto“ žaidimą šiame sezone, puolėjas šiek tiek sutriko.

„Šį sezoną Panevėžio „Lietkabelis“ žaidžia labai gerai, tačiau tai nėra labai netikėta. O kaip įvertinti „Lietuvos ryto“ pasirodymą net nežinau. Buvo pralaimėta keletas svarbių rungtynių, kurias buvo galima laimėti. Sezonas ilgas, LKL yra daug rungtynių. Smagu, kad pateko į kitą Europos taurės etapą, o nuo antro etapo čia viskas prasideda nuo nulio, bet kuri komanda gali patekti toliau“, – tvirtino jis.

Paklaustas, ar komandai stipriai atsilieps Artūro Gudaičio trauma, L. Kisielius pasiūlė palaukti rungtynių su „Hapoel“.

„Mačiau tik dvi treniruotes, tad su Artūru net neteko treniruotis. Be abejo, netekome didelio žmogaus, jo statistiką turės kompensuoti kiti, o kaip tai atsilieps pamatysime rungtynėse. Trūks papildomo žmogaus, bet tie kiti, kurie yra eilėje, jie užpildys tą spragą“, – teigė krepšininkas.

„Lietuvos ryto“ ir „Hapoel“ mačas trečiadienį prasidės 18.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)