Metų pradžia pažymėta bronzos medaliais

2016 metus garliaviškės pradėjo skambiomis pergalėmis, o vasario 13 dieną iškovojo ir pirmą metų apdovanojimą. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) moterų taurės mažajame finale Lino Šalkaus auklėtinės 82:72 pranoko Vilniaus „Kibirkštį“ ir pasipuošė bronzos medaliais. Tokį patį apdovanojimą „Hoptrans-Sirenos“ iškovojo ir 2015 metais, taip dar kartą įrodydamos, kad yra įsitvirtinusios geriausių šalies komandų trejete.

LMKL pusfinalyje – pirma staigmena

Iškopusios į LMKL pusfinalį garliaviškės jau jame pateikė pirmą sezono staigmeną. Su titulą ginančia „Utena“ susitikusios „Hoptrans-Sirenos“ jau pirmame pusfinalio mače vos nepalaužė tuometinių čempionių (64:65), tačiau antrame susitikime namuose jau įrodė savo jėgą (51:42). Nors mažai kas tikėjosi, tačiau dar didesnę staigmeną „Hoptrans-Sirenos“ pateikė lemiamame pusfinalio mače, kuomet Utenoje 62:59 palaužė čempiones ir žengė į finalą, pateikdamos išties rimtą paraišką į titulą.

Auksu papuoštas istorinis triumfas

Nors didžiulę staigmeną „Hoptrans-Sirenos“ pateikė LMKL pusfinalyje, turbūt mažai kas tikėjo, kad tai buvo tik istorijos pradžia. LMKL finalo serijoje susitikusios su Marijampolės „Sūduva“, jau pirmame susitikime garliaviškės įrodė, kad čia pateko neatsitiktinai ir 65:61 iškovojusios pergalę, atsidūrė arčiau titulo.

Jei pirmą pergalę buvo galima pavadinti tiesiog sėkme, tai Kauno rajono merginos paneigė antrame serijos mače, kuomet namuose 78:76 tėškė dar vieną antausį marijampolietėms. Nors trečiame susitikime „Sūduvai“ ir pavyko sušvelninti atsilikimą serijoje ir iškovoti pergalę (71:66), L. Šalkaus auklėtinių jau niekas nesustabdė.

Lemiamose finalo rungtynėse „Hoptrans-Sirenos“ tiesiog nepaliko jokių šansų „Sūduvai“ (58:39) ir balandžio 25 dieną įrašė į istoriją – pirmą kartą tapo LMKL čempionėmis.

Metraščiuose įrašyti rekordai

2016 „Hoptrans-Sirenų“ metai pažymėti ir rekordais, o svarbiausias jų – žiūrovų lankomumo rekordas. LMKL finalo serija į Garliavos sporto centrą pritraukė būrius aistruolių, kurių skaičius pasiekė sezono rekordą. „Hoptrans-Sirenų“ ir „Sūduvos“ ketvirtas finalo serijos rungtynes stebėjo net 1400 žmonių ir tai yra geriausias 2016 metų rezultatas. Prieš tai geriausias sezono rezultatas taip pat priklausė Kauno rajono klubui, kuomet antrą finalo serijos mačą Garliavos sporto centre stebėjo 1100 žiūrovų. 1400 žiūrovų – yra trečias rezultatas pagal žiūrovų lankomumą per visą lygos istoriją.

Rekordu pasižymėjo ir viena pagrindinių „Hoptrans-Sirenų“ pergalių kalvių Santa Okockytė, kuri trečiame LMKL finalo serijos mače pelnė net 40 taškų. Tai geriausias finalo pasirodymas per visą lygos istoriją ir apskritai vienas geriausių pasirodymų per visą LMKL istoriją.

Istorinis startas Europos taurės turnyre

Tapusios LMKL čempionėmis „Hoptrans-Sirenos“ pasinaudojo ir galimybe spalio 27 dieną startavo Europos taurės turnyre. Europos taurės A grupėje rungtyniavusi Kauno rajono ekipa išbandė jėgas su žymiai turtingesnėmis Europos komandomis ir garbingai gynė Lietuvos vardą.

Nors į kitą etapą L. Šalkaus auklėtinėms žengti nepavyko, gruodžio 8 dieną „Hoptrans-Sirenos“ iškovojo pirmą istorinę pergalę Europoje, kai 74:71 įveikė iki tol nesuklupusią grupės lyderę Ašdodo „Maccabi Bnot“ ekipą iš Izraelio.

2017 metus „Hoptrans-Sirenos“ pasitinka po dviejų LMKL ratų įsitvirtinusios tarp keturių stipriausių lygos komandų ir žengusios į LKF moterų taurės finalo ketvertą, kur pradės kovą dėl naujų titulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją