Daugiausiai savo laiko skirdamos krepšiniui, „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos šventes stengiasi praleisti su artimaisiais. Būtent tai joms didžiausia dovana.

„Įsimintiniausią dovaną išskirti sunku, bet kiekvieni metai vis kuo nors nudžiugina, kad ir kaip bebūtų, geriausia dovana – buvimas per šventes kartu su artimiausiais žmonėmis“, – teigė garliaviškių puolėja Akvilė Baronėnaitė.

Jai pritarė ir pagrindinė komandos įžaidėja Gabrielė Gutkauskaitė: „Nesureikšminu kalėdinių dovanų, didžiausia dovana man, kad galiu grįžti į namus pas šeimą, nes sezono metu retai gaunu tam progų“.

20-metė „Hoptrans-Sirenų“ gynėja Dalia Belickaitė prisiminė vaikystę, kuomet jai didžiausia kalėdine dovana tapo gauta lėlė: „Tikriausiai man labiausiai įsiminė vaikystėje gauta lėlė „Bratz“. Pamenu, kad su sesėmis visos buvome labai laimingos, nes gavome dovanų šias lėles ir galėjome kartu žaisti“.

Kaip ir daugelis, šventėms vaišias ruošiančios „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos neišvengia tradicinių patiekalų, o ir pačios noriai juos gamina bei lepina artimuosius.

„Kiekvienais metais stengiuosi pagaminti šventiniam stalui ką nors naujo, tačiau be silkės ir baltos mišrainės neišsisukame“, – šypsojosi komandos kapitonė Kornelija Balčiūnaitė.

Tuo tarpu įžaidėja G. Gutkauskaitė per šventes turi ir jai priklausančią misiją: „Visada per šventes būnu atsakinga už saldaus stalo paruošimą, todėl dažniausiai visus lepinu keksiukais ir sūrio tortu“.

A. Baronėnaitė savo artimuosius taip pat lepina pačios gamintais skanėstais: „Neįsivaizduoju Kūčių stalo be blynų ir pyragėlių su grybais, o Kalėdoms dažniausiai gaminu aguoninį pyragą“.

„Per Kūčias traukiame šiaudą iš po staltiesės, keičiamės dovanomis ir vakarop keliaujame į bažnyčia. Įsimintiniausios visuomet būdavo Kalėdų atostogos pas senelius, kurie gyveno vienoje iš brangiausių man vietų – Šakalyje, Šakališkių kaime“, – šeimos tradicijomis dalinosi A. Baronėnaitė.

Gynėjos D. Belickaitės šventes yra paženklinęs ir kuriozas, kurį dabar ji prisimena su šypsena, nors tuomet situacija neatrodė tokia juokinga.

„Kartą prie Kalėdų stalo dalinomės paplotėliais, o aš buvau apsivilkusi ilgą megztinį. Besidalinant megztinis netikėtai prisilietė prie žvakės ir užsidegė. Dabar prisiminus, atrodo smagus ir juokingas nutikimas, bet tuo metu taip nepasirodė“, – šypsojosi krepšininkė.

Visos Kauno rajono ekipos žaidėjos vienbalsiai krepšinio sirgaliams palinkėjo jaukių Šv. Kalėdų dar sėkmingesnių Naujųjų metų bei nenustoti palaikyti „Hoptrans-Sirenų“: „Praleiskite šventes jaukiai su mylimais žmonėmis bei nenustokite palaikyti mūsų komandos!“.