Antrąją vietą turnyrinėje lentelėje užimantys panevėžiečiai namuose priims Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą, kuris žengia koja kojon su panevėžiečiais, tad vyks tiesioginis mūšis dėl antrosios pozicijos.

Pirmajame rate sostinėje vyko atkakli kova ir „Lietkabelis“ turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet paskutinė ataka pasibaigė nesėkmingai ir vilniečiai laimėjo 68:66.

Į „Cido“ areną atvyksiančių žiūrovų lauks ne tik nuožmus vienų LKL lyderių mūšis, bet ir daug žaidimų, „Lietkabelio“ šokėjų ypatingi šventiniai pasirodymai ir prieš gražiausias metų šventes proga padaryti dar vieną gerą darbą – sudalyvauti „Žaislų lietaus“ akcijoje.

„Lietkabelio“ žaidėjus išvysime su specialiai šioms rungtynėms paruoštais marškinėliais, kurie vėliau bus parduodami aukcione, o surinkti pinigai paaukoti labdarai.

Vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis dvikovos favoritu vadina „Lietuvos rytą“, kuris gerokai pagerino savo žaidimą, lyginant su rugsėjo pabaigoje vykusiomis rungtynėmis. Vis dėlto strategas tikisi, kad gautos pamokos išėjo į naudą ir pavyks pasiekti revanšą namuose.

– Po paskutinio Europos taurės mačo teigėte, kad buvo smukusi komandos sportinė forma. Ar dabar pavyko ją pagerinti?

– Atrodo, kad pavyko šiek tiek pagerinti. Buvome pasinėrę į monotoniją, nes rungtynes sekė rungtynės. Turėjome pertrauką prieš mačą su „Šiauliais“, todėl pavyko šiek tiek atgauti jėgas, pasitreniruoti.

– Lorenzo Williamsas nežaidė su „Šiauliais“. Kokia jo sveikata?

– Jis sportavo visa jėga ir jeigu neįvyks nieko netikėto, žais prieš „Lietuvos rytą“.

– Laukia iš esmės nieko nelemiantis reguliaraus sezono mačas. Ar jis svarbus?

– Rungtynės svarbios, nes esame turnyrinės lentelės kaimynai. Vis tiek favoritas yra „Lietuvos rytas“, bet mes žaisime Panevėžyje. Pirmajame rate po lygios kovos laimėjo vilniečiai, todėl bandysime revanšuotis.

– Ar pasikeitė „Lietuvos ryto“ žaidimas?

– Skiriasi ir žaidimas, ir jie turi naują žaidėją – Joshą Akognoną. Tuomet ir Corey Fisheris buvo neseniai atvykęs. „Lietuvos rytas“ žaidžia daug geriau nei pirmajame rate. Jie irgi turėjo pertrauką iki šio mačo, todėl bus įdomios rungtynės.

– Ko pavyko pasimokyti iš pirmojo susitikimo?

– Didelių priekaištų aš neturėjau. Prastokai sužaidėme susitikimo pabaigą, kai tris atakas iš eilės nepelnėme taškų ir patyrėme nesėkmę 2 taškų skirtumu. Kitų rungtynių pabaigas dažniausiai sužaisdavome gerai. Išmokome kantrybės ir geriau sužaisti pabaigas.

– Europos taurės „Top 16“ etapas prasidės jau sausio 4-ąją. Ar ieškote pastiprinimo?

– Šiuo metu neieškome. Su klubo vadovais kalbėjome, kad pasibaigus „Top 16“ pirmajam ratui peržvelgsime situaciją ir tada nuspręsime, ar mums reikia stiprintis. Šiuo metu nieko neieškome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)