Dramatiškoje ketvirto kėlinio atomazgoje šeimininkai buvo per plauką nuo išsigelbėjimo: po vaizdo peržiūros teisėjai pakeitė savo sprendimą ir atidavė kamuolį 2 taškais atsilikusiam „Lietuvos rytui“, gavusiam progą išlyginti ar net persverti rezultatą.

Likus 3 sek. ALBA prasižengė prieš Davidą Loganą, kuris stojo prie baudų metimų linijos. Bet amerikiečio nervai neišlaikė: pirmas metimas skriejo pro šalį, antro gynėjas nepataikė specialiai, tačiau jo komandos draugai kamuolio neatkovojo.

„Lietuvos rytas“ antrą kartą užlipo ant to paties grėblio: vilniečių priekinė linija vėl buvo bejėgė prieš taikliarankį ALBA vidurio puolėją Elmediną Kikanovičių, kurio sąskaitoje – tik 3 atkovoti kamuoliai, bet net 29 pelnyti taškai (13/18 dvitaškių).

„Lietuvos rytą“ puolime į priekį vedė po 16 taškų surinkę D. Loganas ir nuo suolo pakilęs Rokas Giedraitis, kuris krepšį atakavo beveik šimtaprocentiniu taiklumu (2/2 dvitaškių, 4/5 tritaškių).

Kaip ir pirmoje tarpusavio dvikovoje, Vilniuje komandos nesivaržydamos smaigstė tritaškius ir lėkė į greitus antpuolius. Per 10 minučių „Siemens“ arenoje pelnyti daugiau nei pusšimtis taškų: šeimininkai pirmavo 27:26.

T. Pačėsas stengėsi palaikyti aukštą rungtynių spartą: nesibaigus antram ketvirčiui aikštėje jau buvo apsilankę visi vienuolika mačui registruotų krepšininkų. Tokią pačią rotaciją naudojo ir ALBA treniruojantis turkas Ahmetas Caki. Kėlinio pabaigoje po dviejų R. Giedraičio tolimų metimų „Lietuvos rytas“ buvo įgijęs dviženklę persvarą, bet iki pertraukos svečiai jai aptirpdė. Visai priartėti neleido efektingas Drew Gordono dvitaškis sulig sirena – 54:47.

Trečiame kėlinyje varžovai priveržė palaidus gynybos varžtus, bet jėgų balansui aikštėje didesnės įtakos tai neturėjo. „Lietuvos ryto“ reikalai ėmė šlyti rungtynėms artėjant prie pabaigos: likus žaisti 5 min. vokiečiai pirmą kartą nuo dvikovos pradžios išsiveržė į priekį 84:81. Komandos keitėsi tritaškiais, tačiau susigrąžinti persvaros T. Pačėso auklėtiniai taip ir nebesugebėjo. Pergalę, o kartu su ja ir garantuotą kelialapį į kitą etapą, iš Vilniaus išsivežė Berlyno ekipa.

„Lietuvos rytas“: Davidas Loganas ir Rokas Giedraitis (2/2 dvitaškių, 4/5 tritaškių) – po 16, Deividas Gailius 14, Drew Gordonas (10 atkovotų kamuolių, iš jų 7 – puolant) ir Joshas Akognonas – po 12, Artūras Gudaitis 10, Corey Fisheris ir Rashaunas Broadusas – po 5, Artūras Jomantas 4, Adamas Lapeta 3.

ALBA: Elmedinas Kikanovičius 29, Draganas Milosavljevičius 19, Malcolmas Milleris 15, Peytonas Siva 12.

B grupės turnyro lentelė:

1.Chimki***752629:558
2.ALBA***844681:734
3.Lietuvos Rytas734613:593
4.Fuenlabrada
734615:625
5.Bilbao734567:595

*** – užsitikrino vietą TOP-16 etape, į kurį žengs keturios stipriausios grupės komandos.

Vilniečiams nepavyko grąžino „skolos“ vokiečiams už pralaimėjimą Berlyne. Lapkričio pradžioje ALBA po dviejų pratęsimų įveikė „Lietuvos rytą“ 124:115. 124 praleisti taškai – visų laikų klubo antirekordas Europoje.

Po šio mačo T. Pačėso vadovaujama komanda skynė tik pergales: vieni po kitų Vilniuje krito Fuenlabrados „Montakit“ (Ispanija), Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ir Bilbao „Basket“ (Ispanija) krepšininkai.

Nugalėję ir ALBA, sostinės atstovai būtų užsitikrinę kelialapį į antrą Europos taurės varžybų etapą.

3 pergales ir 4 pralaimėjimus savo sąskaitoje dabar turinčiam „Lietuvos rytui“ visus reikalus teks tvarkyti po savaitės paskutiniame B grupės turnyro ture. Vilniaus klubo laukia išvyka į Ispaniją ir grumtynės su „Montakit“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)