Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai į Ispanijos sostinę vyksta po puikios pergalės praėjusį penktadienį Belgrade su vietos „Crvena Zvezda“ klubu. Apie pirmą pergalę išvykoje bei būsimas rungtynes su „Real“ ekipa mintimis kartu su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalijosi krepšininkai Edgaras Ulanovas ir Antanas Kavaliauskas.

„Manau, su laiku vis labiau įsivažiuoju į komandos žaidimo ritmą, – kalbėjo rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje su „Crvena Zvezda“ sužaidęs A. Kavaliauskas. – Pradedu daugiau suprasti, ko treneris nori iš manęs ir, kiek nori, bei panašiai. Pasisekė, kad pataikiau savo metimus. Kalbant apie metimus iš vidutinio nuotolio, viskas priklauso nuo situacijos. Gal bus rungtynių, kuriose reiks išmesti penkis metimus iš vidutinio nuotolio, gal nereiks nė karto. Visgi daugiau žaidžiu po krepšiu, tai priklauso nuo to, kas eina ant „ūselio“ centruoti, ir, kas perduoda kamuolį.“

Serbijoje 20 taškų pelniusiam A. Kavaliauskui puikiai talkino ir 14 taškų surinkęs E. Ulanovas. 24-erių metų 198 cm ūgio puolėjas, kalbėdamas apie Eurolygos išvykose rungtynėse kaip niekad konkurencingą „Žalgirio“ komandą, teigė, jog į Madridą komanda važiuoja turėdama paprastą tikslą – iškovoti pergalę.

„Žinoma, tikrai norėtųsi gerai sužaisti Ispanijoje. Net neabejoju, kad visi į Madridą keliaujame su mintimis iškovoti pergalę. Mūsų žaidimas lyg ir gerėja, todėl nesinorėtų dėti žingsnio atgal. Viskas atrodo neblogai. Važiuojame duoti gerą kovą ir pasiimti pergalę. Turėjome neblogų rungtynių, ne išimtis ir būsimos rungtynės“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Edgaras Ulanovas

Eurolygoje septynias pergales per dešimt rungtynių iškovojęs „Real“ klubas šį sezoną namuose pralaimėjo tik sykį stipriausiame Senojo žemyno klubų krepšinio turnyre. Tiesa, praėjusią savaitę Pablo Laso auklėtiniai Stambule vieno taško skirtumu 77:78 nusileido „Fenerbahce“ ekipai. E. Ulanovas išskyrė pavojingas Madrido klubo puses.

„Sunku iš tikrųjų būtų išskirti „Real“ silpnąsias puses. Kaip bebūtų, „Real“ žaidžia gerai – pergalių ir pralaimėjimų santykis yra geras, o pastarąsias rungtynes „Fenerbahce“ pralaimėjo tik vieno metimo skirtumu. Tai – atletiška komanda, pasipildžiusi fiziškai pajėgiais amerikiečiais. Be to, Sergio Llullas žaidžia fantastišką sezoną. Reiks spręsti ir snaiperio Jaycee Carrollo problemą. Varžovai turi daug vietų, per kurias galės mus skriausti, tačiau mes turime ir savo pranašumų, kuriuos turėsime išnaudoti“, – reziumavo E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)