38-erių metų moteris daug laiko skiria kelionėms po Lietuvą – su Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) projektu „Tapk krepšinio žvaigžde“ siekia kuo daugiau jaunų mergaičių atvesti į krepšinį.

14 kartų Lietuvos čempione tapusi R.Valentienė įkūrė ir savo vardo mokyklą, kurioje su vaikais dalinasi per ilgą karjerą sukauptomis žiniomis ir ieško mažųjų talentų.

„Esu veikli ir judri, todėl baisiausia man – kai nėra ką veikti“, – užgriuvusia veikla džiaugiasi ji.

Sulaukusi projekto „Sportage“ kvietimo prisidėti prie ambasadorių ir dalintis sukaupta sportine atributika, R.Valentienė taip pat nedvejojo nė akimirkos.

Prie unikalus projekto Lietuvoje, kuriuo skatinama galimybė bendrauti bei pirkti, parduoti ir dovanoti įvairias sportines prekes, R.Valentienę prisijungti pakvietė kita buvusi krepšininkė, „Sportage“ besidarbuojanti Kristina Vengrytė.

R.Valentienė save spėjo išbandyti ir komentatorės kėdėje – jai šis darbas labai patiko. Sportininkė nesiryžta spėti, kokių veiklų ji dar imsis ateityje.

„Esu atvira pasiūlymams“, – šypsosi ji.

– Šią vasarą paskelbėte, kad baigiate karjerą. Ar dabar galite pasakyti, kad taip ir įsivaizdavote gyvenimą be profesionalaus krepšinio?

– Nusprendžiau baigti savo karjerą, nes jaučiuosi save realizavusi ir viską laimėjusi. Ne todėl, kad kankina traumos. Ateina nauja karta, dabar jai metas reikštis. Pabaigusi karjerą sulaukiau pasiūlymo iš LMKL direktorės tapti socialinio projekto „Tapk krepšinio žvaigžde“ ambasadore ir mielai jį priėmiau.

Apskritai esu veikli, man patinka kurti ir bendrauti su žmonėmis, todėl ir turiu daugiau veiklų.

– Netrukus ėmėtės veiklos – įkūrėte savo vardo, pradinę krepšinio mokyklą. Kaip Jums čia sekasi?

– Įkūriau savo vardo mokyklėlę, nes noriu dalintis žiniomis, kurias sukaupiau per 20 profesionalių sezonų. Ieškau talentingų vaikų, noriu juos nukreipti teisinga linkme, suteikti pradinius įgūdžius.

Pagrindinės mokyklėlės užduotys yra sudominti vaikus, kad jie sportuotų, mokyti sveikai gyventi, būti stipriais ir pozityviais. Sportas žmones užgrūdina, jie tampa atsparesni stresui, labiau pasitiki savimi.

– Pastaruosius du sezonus Utenos ekipoje ne tik žaidėte, bet ir buvote trenerio Alfredo Vainausko asistentė. Šiuo metu padedate Ukmergės krepšinio komandai. Trenerės darbas tinka ir patinka?

– Trenerės darbas man patinka, o Ukmergės komandai padedu kiek galiu, bet kadangi gyvenu Vilniuje, oficialiai ten nedirbu.

– Kur ateityje save įsivaizduojate geriau – dirbant su vaikais ar profesionalėmis?

– Ateitis parodys, sunku ką nors planuoti.

– Minėjote dalyvavimą LMKL projekte, kuris skatina mergaites rinktis krepšinį. Kaip apskritai vertinate moterų krepšinio padėtį Lietuvoje – ateitis šviesi ar joje nemažai debesų?

– Moterų krepšiniui dabar sunku. Stengiuosi kartu su projektu keliauti po Lietuvą ir populiarinti šią sporto šaką, kviesti mergaites sportuoti.

Daug bendraujant su mergaitėmis, pavyksta surinkti vis naujų grupių. Lietuva yra krepšinio šalis, todėl tikiu, kad bus po truputį geriau ir moterų krepšinis vėl suklestės.

– Tapote ir „Sportage“ projekto ambasadore. Kas paskatino šį žingsnį?

– Tapti šio projekto ambasadore pakvietė Kristina Vengrytė. Manau, kad šio projekto idėja – puiki,todėl ir nusprendžiau ją palaikyti.

– Kaip viską spėjate – atrodo, kad veiklos Jums – apstu. Ar lieka laiko sau, šeimai?

– Dabar reikia laiko, kad susidėliotų grafikai, nes pradėjau dirbti „Maistas Sportui“ įmonėje. Laiką derinsiu ir viską suspėsiue. Esu veikli ir judri, todėl baisiausia man – kai nėra ką veikti.

Išbandžiau save dar rungtynių komentatorės vietoje – labai patiko, todėl manau, kad ieškosiu tokios veiklos ir daugiau. Su savo šeima stengiuosi praleisti visą laisvalaikį.

– Galbūt visos šios veiklos – dar ne viskas ir turite didesnių ateities planų?

– Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi – bus matyti. Esu atvira pasiūlymams (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)