Šou. „Žalgiris“ pradėjo dominavimą nuo pirmųjų minučių. Kauniečiai dar pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 25:10, o šią persvarą daugiausiai sukrovė Kevinas Pangosas, vos per 6 minutes pelnęs net 11 taškų.

Bet ir be K. Pangoso „Žalgirio“ puolimo mašina važiavo aukščiausia pavara. Po dviejų kėlinių komandas skyrė net 34 taškai – žalgiriečiai pirmavo 54:20 ir anksti išsiaiškino rungtynių nugalėtoją.

Tritaškiai. „Žalgiris“ dar iki pertraukos pataikė net 9 tolimus metimus iš 14, o iš viso realizavo 50 procentų tolimų metimų (13/26).

Siurprizas. Prie šios statistikos netikėtai prisidėjo Robertas Javtokas. Per paskutinę pusantros rungtynių minutės „centras“ paleido tris tolimus šūvius, iš kurių net du pasiekė tikslą. Tai buvo pirmieji R. Javtoko tolimi metimai nuo 2015-ųjų birželio 19-osios. Iš viso žalgirietis pelnė 14 taškų.

Diskvalifikacija. Bet ne viskas kėlė šypseną. Rungtynės anksčiau laiko baigėsi „Dzūkijos“ gynėjui Gediminui Navickui. Už dvi nesportines pražangas ketvirtojo kėlinio pradžioje krepšininkas turėjo palikti aikštę ir kulniuoti į rūbinę.

Liga. „Dzūkija“ vertėsi be susirgusio vyriausiojo trenerio Andrejaus Urlepo. Jį pavadavo asistentas Zoranas Carapičius.

„Dzūkija“: Gediminas Navickas 14, Alejandro Hernandezas 11 (5 rez. perd.), Karolis Guščikas 9, Paulius Morkeliūnas 8 taškai.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 17 (15 min., 3/4 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 2/2 baudos), Kevinas Pangosas 15 (5/6 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 2/2 baudos, 7 rez. perd.), Robertas Javtokas (4/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai) ir Brockas Motumas (4/7 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai) po 14 taškų.

Dzūkijos sostinės krepšininkai LKL čempionate žaidžia banguotai ir šiuo metu turnyro lentelėje užima 8-ąją vietą tarp dešimties komandų.

Tuo metu „Žalgiris“, kluptelėjęs pirmosiose sezono rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“, vėliau iškovojo 13 pergalių iš eilės ir žengia pirmoje turnyro lentelės pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)