Sandros Čižauskienės vadovaujamos mergaitės turnyro starte turėjo pripažinti Lenkijos bendraamžių pranašumą – 62:80. Sėkmės pritrūko ir rungtynėse su aikštelės šeimininkėmis, pergalę Baltarusijos ekipa iškovojo keturių taškų skirtumu – 68:72. Kovoje dėl trečios vietos lietuvaitės palaužė Airijos ekipą 67:66.

Mergaičių gretose viso turnyro metu rezultatyviausiai rungtyniavo Brigita Sinickaitė, kuri vidutiniškai pelnydavo po 19,3 taško ir atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo. Ji tapo rezultatyviausia viso turnyro žaidėja.

„Žvelgiant į merginų rezultatą apima dvejopi jausmai. Kai kurios merginos šiek tiek nuvylė, nes nematome atlikto progreso nuo pernai metų „Talentų U15 kartos“, tačiau labai džiugina šių metų projekto karta. Jos labai gero lygio, turime talentų ir gerą ateitį. Su jomis reikia dirbti ir šis turnyras buvo labai labai reikalingas, kad merginos pamatytų savo lygį, ko mums trūksta. Matome gaires, link ko mums reikia dirbti“, – teigė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Dar geriau sekėsi Edvino Justos vadovaujamai berniukų rinktinei, kuri turnyre iškovojo pirmąją vietą. Lietuviai rezultatu 86:49 įveikė Lenkijos ekipą, 69:60 nugalėjo Baltarusijos bendraamžius ir 84:38 nepaliko vilčių Airijos krepšininkams.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo Marekas Blaževičius, kuris per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško ir atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio. Jis buvo išrinktas geriausiu turnyro vidurio puolėju bei gavo naudingiausio žaidėjo prizą.

„Pradžia nuteikia optimistiškai, nes turėjome progą pasižiūrėti į jaunuolius iš mažesnių miestelių. Mūsų tikslas sudaryti jiems konkurenciją, kad jie turėtų progą save parodyti. Jie tikrai gerai sužaidė. Dar atidžiau turėsime daryti atranką, nes gerų žaidėjų turime tikrai nemažai.

Viso turnyro MVP tapęs Marekas Blaževičius yra padaręs labai didelę pažangą, jaučiasi jo progresas ir Vilniaus krepšinio mokyklos trenerių darbas. Praėjusiais metais jis nepatekdavo net į startinį penketą, o dabar tapo šio turnyro naudingiausiu žaidėju. Jei neužries nosies ir stipriai dirbs, manau jo laukia gera ateitis“, – teigė LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Turnyras Baltarusijoje buvo vienas iš pasiruošimo etapų 2017 metų Europos U16 čempionatams. Antrasis etapas vyks sausio-vasario mėnesiais, kai bus surengta treniruočių stovykla ir jaunieji krepšininkai vėl vyks į vieną iš tarptautinių turnyrų užsienyje.

Mergaičių U16 čempionatas 2017 metų rugpjūčio 4-12 dienomis vyks Prancūcijoje, Buržo mieste. Vaikinai savo jėgas išmėgins rugpjūčio 11-19 dienomis Juodkalnijoje, Podgoricos mieste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)