18-mečių Europos čempionatas turėjo būti surengtas liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis, tačiau dėl grėsmės saugumui buvo nukeltas į gruodžio mėnesį. Tuomet dėl Turkijoje įvykusio perversmo kelios nacionalinės federacijos kreipėsi į turnyro organizatorius, nes sulaukė nepilnamečių tėvų nerimo.

Dėl to, kad pirmenybės bus surengtos sezono metu, nuspręsta pakeisti ir varžybų formatą – atsisakoma antrojo varžybų etapo. Pasibaigus grupės etapui po dvi geriausias komandas pateks tiesiai į ketvirtfinalį. Tuomet bus žaidžiami pusfinaliai ir finalai. Turnyras iš viso truks savaitę.

Vertindamas sutrumpėjusį pasiruošimo laiką, rinktinės strategas Rimantas Grigas nuogastavo, kad laiko yra labai mažai ir per jį reikės kardinaliai pakeisti rinktinės žaidimo braižą.

„Šie įvykiai sujaukė visus planus, nes vasarą čempionatui ruošėmės visą mėnesį, o dabar turėsime tik kelias dienas. Situaciją sunkina ir tai, jog ne visi žaidėjai, kurie dirbo vasarą, dabar galės atvykti ir prisijungti prie rinktinės. Čempionato metu reikės ir sėkmės, nes pasikeitusi turnyro sistema ir vienas netikėtas pralaimėjimas gali užkirsti kelią žengti toliau. Žinoma čia nėra pasiteisinimai, turime viziją ir per tą trumpą laiką bandysime įgyvendinti planus“, – teigė rinktinės strategas R. Grigas.

Lietuvos rinktinei keliamas tikslas užimti 1-8 vietas ir vyriausiasis treneris teigia, kad būtina jį pasiekti.

„Tikslas yra tikslas ir reikia būtinai jį pasiekti. Per tas kelias dienas reikės pakeisti žaidimo braižą, nes vasarą turėjome tikrai gerus aukštus krepšininkus ir planavome žaidimą „lipdyti“ aplink juos. Dabar situacija kita, turime daug mažų žaidėjų, pirmų, antrų numerių. Vidurio puolėjo pozicijoje turės rungtyniauti Gytis Masiulis, kuris dabar žaidžia kas antrą dieną ir po 30 minučių. Gaila, kad neturėsime Roko Gadiliausko, jis labai greitas, mobilus krepšininkas ir mums labai praverstų. Bet situacija yra tokia kokia yra, tikrai neverkiame ir nesiskundžiame. Eisime, dirbsime ir kausimės“, – blogas mintis šalin vijo treneris.

Europos vaikinų U18 krepšinio čempionatas vyks gruodžio 16-22 dienomis, Samsuno mieste. Visas rungtynes tiesiogiai transliuos FIBA „Youtube“ kanalas.

Lietuvos U18 rinktinės kandidatų sąrašas:

Tadas PAŽĖRA (KK „Šiauliai“)
Arnoldas KULBOKA (Bambergo „Brose Baskets“)
Aistis PILAUSKAS (Vilniaus KK „Lietuvos rytas“)
Tautvydas Kazimieras VYŠNIAUSKAS (Vilniaus KM)
Džiugas SLAVINSKAS (Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“)
Lukas VABALEVIČIUS (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“)
Einaras TUBUTIS (Vilniaus KM)
Gytis NEIMANTAS (Šiaulių KA „Saulė“)
Karolis GIEDRAITIS (Vilniaus BC „Perlas“)
Lukas ULECKAS (Kauno KK „Žalgiris“)
Ignas SARGIŪNAS (Kauno KK „Žalgiris“)
Justinas MARCINKEVIČIUS (KTU)
Grantas VASILIAUSKAS (Kauno KK „Žalgiris“)
Gytis MASIULIS (Kauno KK „Žalgiris“)
Matas JOGĖLA (Kauno KK „Žalgiris“)
Arnas VELIČKA (Barselonos FCB „Barcelona“)
Vyr. treneris – Rimantas GRIGAS

Treneris – Rolandas RAKUTIS
Treneris – Giedrius ŽIBĖNAS
Medikė – Dalė PILVELYTĖ
Vadovas – Justas KALINAUSKAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)