V. Kuktienė yra daugkartinė šalies čempionė, Baltijos lygos nugalėtoja, Ispanijos čempionė ir super taurės laimėtoja, Kroatijos vicečempionė bei ilgametė Lietuvos rinktinės žaidėja.

Šį sezoną veteranė „Kibirkšties“ komandoje ne tik žaidžia, tačiau savo patarimais padeda jaunam ir talentingam Vilniaus klubo kolektyvui.

Tai faktai, kuriuos apie V. Kuktienę žino krepšiniu visuomenė. Tačiau ko ji nežino?

Universali puolėja prisimena, kad vaikystėje buvo labai išdykusi ir už tai tekdavo kentėti.

„Nebuvau gera mergaitė, gaudavau daug pastabų, čiauškėdavau, išdaigas krėsdavau, buvau tikrai gyvybinga, – juokiasi „Kibirkšties“ puolėja. – Nuo tėvų kliūdavo, gaudavau diržo. Mama labiau bardavo, o tėtis gindavo“.

V. Kuktienė labai myli vaikus ir savo ateitį norėtų susieti su jais.

„Galėčiau dirbti mokykloje, man tikrai patiktų. Norėčiau būti tiek trenere, tiek mokytoja. Man šitas darbas nėra toks baugus“, – prisipažino buvusi Lietuvos rinktinės žaidėja.

Prieš grįžimą į Lietuvą V. Kuktienė dvejus metus praleido Ispanijoje, Žeronos „Spar“ komandoje. Laikas praleistas šioje saulėtoje šalyje – vienas geriausių gyvenime.

„Tai geriausias laikas mano karjeroje, – šypteli V. Kuktienė. – Miela prisiminti. Tiek gamta, tiek šalis, kultūra, žmonės, klubas, komandos draugės. Tapome ir čempionėmis, po to užėmėme antrą vietą. Aišku, trūko šeimos, nes ne visą laiką buvome kartu, vyras su sūnumi buvo Vilniuje, tai tekdavo skraidyti“.

Daugiau apie V. Kuktienės vaikystę ir jaunystę, metus universitete ir pažintį su vyru, mokslo ir sporto derinimą, karjerą Ispanijoje ir ateities darbus – šiame vaizdo reportaže:

V. Kuktienės ir visos „Kibirkšties“ komandos jau penktadienį laukia dar vienas išbandymas Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Šiuo metu čempionate pirmaujančios sostinės krepšininkas vyks į Marijampolę, kur susikaus su „Sūduvos“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)