Tiek „Žalgiris“, tiek „Brose“ savo sąskaitose turi po 2 pergales ir 6 pralaimėjimus, tačiau abi komandos ne kartą metė rimtus iššūkius pačioms galingiausioms Eurolygos komandoms ir pergales iš savo rankų paleido apmaudžiai.

„Bus sunkios rungtynės. Jie turi namų aikštės pranašumą, visuomet išparduoda bilietus į areną ir turi puikias tradicijas. Tai gera komanda, demonstruojanti komandišką krepšinį, be to, pasižymi puikia komandine atmosfera. Pozicija turnyro lentelėje neatspindi jų žaidimo kokybės“, – prieš išvyką į Kauną kalbėjo Bambergo ekipos vairininkas Andrea Trinchieri.

Visgi ir pačios „Brose“ pralaimėjimų balansas nė iš tolo neparodo tikrojo šios komandos potencialo. Ji vienu tašku nusileido tiek vicečempionams Stambulo „Fenerbahce“ (66:67), tiek Atėnų „Panathinaikos“(83:84), tiek Belgrado „Crvena Zvezda“ (78:79) krepšininkams.

Iki pergalės vieno metimo trūko ir žaidžiant prieš Stambulo „Daruššfaką“ (70:72), o „Barcelonai“ pralaimėta tik 74:78. Vokietijos čempionai iki šiol abi pergales šventė namuose: palaužė Kazanės „Uniks“ (89:86) ir po pratęsimo nukovė Milano „Emporio Armani“ vyrukus (106:102).

„Laukia dar vienas sunkus mūšis išvykoje. „Žalgiris“ – gera komanda su puikiu treneriu, kuris buvo vienas geriausių krepšininkų Europos istorijoje. Bet mes daug treniravomės, todėl esame pasiruošę“, – mintimis dalijosi Nicolo Melli.

Aukštaūgis iš Italijos yra vienas rezultatyviausių „Brose“ žaidėjų, vidutiniškai renkantis po 12 taškų. 15 taškų kiekvienose rungtynėse įmeta Darius Milleris, o latvis Janis Strelniekas prideda po 11,8.

Nemažą susidomėjimą kelia ir dviejų itin emocingų, bet sumanių trenerių akistata. 40-etis Šarūnas Jasikevičius prieš aštuoneriais metais vyresnį A. Trinchierį – kuris strategas „Žalgirio“ areną paliks triumfuodamas, sužinosime šį vakarą nuo 20 val. prasidėsiančių rungtynių metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)