180 cm ūgio gynėjas sostinės ekipos marškinėlius vilkės iki sezono pabaigos, informuoja oficiali klubo svetainė.

Spalio pradžioje J. Akognonas pasirašė mėnesio trukmės sutartį su Vitorijos „Baskonia“, tačiau jai pasibaigus klubas nusprendė atsisveikinti su gynėju.

Ispanijos ACB krepšinio lygoje jis spėjo sužaisti penkerias rungtynes, kuriose per 18 minučių pelnydavo po 12,6 taško ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą. Tuo metu Eurolygoje J. Akognonas ant parketo išbėgo penkiuose mačuose ir per 12 minučių rinko po 3,8 taško ir 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Naujasis vilniečių pirkinys šiemet jau turėjo galimybę pasigrumti prieš „Žalgirį“ – Kaune įžaidėjas rungtyniavo 20 minučių ir per šį laiką įmetė 4 taškus (2/4 dvit., 0/3 trit.), atliko rezultatyvų perdavimą ir atkovojo kamuolį, bet padarė 2 klaidas, 3 sykius prasižengė ir surinko -4 naudingumo balus.

Būtent šį sekmadienį „Lietuvos rytas“ ir vyks į Kauną, kur antrą kartą šiame LKL sezone išbandys jėgas kovoje prieš žalgiriečius. Pirmąją dvikovą Vilniuje 74:66 laimėjo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai.

Kalifornijoje (JAV) gimęs J. Akognonas turi ir Nigerijos pilietybę bei šią vasarą dalyvavo ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Brazilijoje krepšininkas per 16 minučių vidutiniškai pelnydavo 10,6 taško ir atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo, o į Lietuvos rinktinės krepšį įmetė 7 taškus.

Į Vilnių iš JAV J. Akognonas turėtų atskristi artimiausiomis dienomis. Po žaidimo NCAA pirmenybėse krepšininkas profesionalo karjerą pradėjo 2009-aisiais – pirmoji jo stotelė buvo Talino „Kalev/Cramo“ klubas Estijoje.

Paskui jis pakaitomis rungtyniavo Kinijos lygoje (2011, 2013 ir 2015 m. buvo geriausias snaiperis) ir NBA Plėtojimosi lygoje (NBDL), o Europoje dar atstovavo serbų Belgrado „Partizan“ (2015 m.) ir italų Sasario „Dinamo“ (2016 m.) komandoms. 2013-ųjų balandį J. Akognonas su NBA klubu Dalaso „Mavericks“ pasirašė 10 dienų kontraktą, kurį vėliau pratęsė iki sezono pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)