Savaitę „Kibirkšties“ pratybose nedalyvavo vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, kuri užėmė Lietuvos rinktinės trenerės vietą. Nacionalinėje moterų komandoje žaidė vilniečių puolėjos Laura Juškaitė ir Gabija Meškonytė, vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė, o gynėja Laurita Jurčiūtė dalyvavo treniruočių stovykloje.

„Treniravomės įprastu grafiku, tačiau negalėjome visaverčiai ruoštis, nes neturėjome galimybių rungtyniauti penkios prieš penkias“, - sakė „Kibirkšties“ treneris Valdas Gecevičius. – Daugiau dėmesio skyrėme žaidimui viena prieš vieną, dvi prieš dvi ar trys prieš tris. Vieną dieną dar turėjome ir studenčių lygos rungtynes, tai iš viso tik kelios merginos sportavo. Dabar jau paskutinėje treniruotėje turėjome visą komandą, aišku, rinktinės žaidėjoms prisidėjo kelionė, emocinis nuovargis, joms kiek sunkiau, tačiau yra jaunos ir rungtynėms bus pasiruošusios.“

Šį sezoną „Kibirkšties“ ir „Sirenų“ komandos tarpusavyje kovėsi vieną sykį. LMKL atidarymo rungtynėse Garliavoje vilnietės šventė pergalę 67:55. Tąsyk nugalėtojų gretose pasižymėjo G. Meškonytė, kuri pelnė 13 taškų, o „Sirenų“ ekipoje Dalia Belickaitė ir Gintarė Jasiunskaitė pelnė po 11 taškų.

„Manau, kad šios rungtynės bus tikrai kitokios nei pirmos“, - teigė V. Gecevičius. – „Sirenos“ pradėjo kovas ir Europos taurės turnyre, žaidė su pajėgiomis varžovėmis, kaupė patirtį. Kauno rajono klubas bus jau kita komanda. Tiesa, neaišku ar galės žaisti D. Belickaitė.“

Būtent D. Belickaitė yra rezultatyviausia Kauno rajono klubo žaidėja, kuri vidutiniškai pelno po 14 taškų. Tiek pat renka ir baltarusė Volga Ziuzkova, tačiau ji žaidė tik vienerias LMKL rungtynes. Amerikietė vidurio puolėja Victoria Arlene Jarosz įmeta po 12 taškų ir sugriebia po 8 kamuolius.

„Lino Šalkaus auklėtinės visada pasižymi gera gynyba, pasiaukojančiu darbu ir kova dėl kiekvieno aikštės centimetro. „Sirenos“ žaidžia kietai, todėl yra sunku puolime pademonstruoti ką esame paruošę, tikrai nepavyks žaisti laisvai ir laukia sunki kova“, - vardino „Kibirkšties“ treneris V. Gecevičius.

„Kibirkšties“ komandoje pirmu smuiku griežia L. Juškaitė, kuri vidutiniškai pelno po 16 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius. D. Šarauskaitė renka po 12 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius, o G. Meškonytė pelno po 10.

Krepšinio mylėtojai atvykę į rungtynes galės tapti „Kibirkšties“ komandos garbės nariais ir laimėti kelionę į Indiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją