Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo svečiai iš Panevėžio, jau per pirmąjį kėlinį susikrovę 17 taškų pranašumą. Nokdaunas buvo stiprus, bet antrajame kėlinyje klaipėdiečiams kiek pavyko sumažinti atsilikimą. Visgi po 20 min. „Lietkabelis“ vis tiek buvo pirmaujančios komandos vaidmenyje (42:33).

Po ilgosios pertraukos niekas nepasikeitė. Dainiaus Adomaičio vadovaujamai ekipai taip ir nepavyko priartėti prie varžovų – į kiekvieną šeimininkų išpuolį svečiai atsakydavo taikliais metimais ir priekyje išliko iki finalinės sirenos.

Klaipėdiečiai šiose rungtynėse nepirmavo nė sykio, o mačo pabaigoje menka paguoda šeimininkų sirgaliams tapo itin efetingas Jerai Granto dėjimas.

„Lietkabelis“ ir „Neptūnas“ šį sezoną akis į akį stojo antrąjį kartą. Pirmą mačą Panevėžyje taip pat įtikinamai 93:74 laimėjo aikštės šeimininkai.

Pažymėtina, kad pirmąsias LKL rungtynes „Švyturio“ arenoje ne kaip „Neptūno“ narys sužaidė „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Simas Galdikas. 29-erių krepšininkas „Neptūno“ aprangą praeityje vilkėjo 5 sezonus, bet dėl nesutarimų paliko uostamiesčio klubą 2015-2016 metų sezono viduryje. Prie „Lietkabelio“ pergalės „centras“ prisidėjo 10 taškų.

„Lietkabelis“: Mindaugas Lukauskis 16, Gintaras Leonavičius 14, Benas Madgenas 11, Simas Galdikas 10, Žygimantas Skučas 9, Lorenzo Williamsas 8 taškai.

„Neptūnas“: Jimmy Baronas 22 (7/20 metimų), Jerai Grantas 18, Martynas Mažeika 10, Tadas Klimavičius 5 taškai.


Kitose LKL rungtynėse Alytaus „Dzūkija“ (4/8) namuose 66:63 (12:10, 18:20, 24:16, 12:17) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (4/8).

„Dzūkija“: Anatolijus Kaširovas 16, Alejandro Hernandezas 15, Karolis Guščikas 10 taškų.

„Nevėžis“: Justas Sinica 16, Ivanas Smiljaničius 14, Ignas Vaitkus 8 taškai.

Turnyro lentelė

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)