Septintasis Eurolygos turas „Žalgiriui“ ir CSKA buvo labai skirtingas. Kauniečiai po ilgos pertraukos šventė pergalę, namie 87:75 palaužę Stambulo „Galatasaray“, o Maskvos komanda patyrė pirmą pralaimėjimą, taip pat susijusį su Stambulu. Didžiausiame Turkijos mieste CSKA 83:91 nusileido vietos „Daruššafaka“ krepšininkams.

Vertindamas šį rezultatą legendinis CSKA krepšininkas Sergejus Tarakanovas pripažino, kad maskviečių kluptelėjimas jį nustebino. Ruso nuomone, „armiečiai“ po šio antausio turėtų kaip reikalas išsilieti būtent rungtynėse su „Žalgiriu“.

„Tiesą sakant, „Daruššafaka“ žaidimas nustebino. Iš to, ką pamačiau, galima teigti, kad ši komanda stiprėja sulig kiekviena diena, o CSKA gretose jautėsi psichologinė duobelė. Turkai žaidė itin gerai, o ypač – Jamesas Andersonas.

Tačiau nenustebčiau, kad pralaimėjimas būtų buvęs toliaregiškas CSKA trenerių štabo žingsnis. Tam, kad sukrėsti komandą. Kai seka vien tik pergalės, toks pralaimėjimas – nieko blogo. Taigi, iš esmės, aš dabar nepavydžiu „Žalgiriui“. Manau, kad po pokalbio rūbinėje nusiteikimas mačui bus visiškai kitas“, – konstatavo S. Tarakanovas.

Per nesėkmingas rungtynes Stambule CSKA neteko ir savo lyderio – šlaunies traumą patyrė praėjusio sezono Eurolygos MVP N. De Colo.

Visgi, „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus teigimu, ši netektis CSKA nė kiek nesusilpnina.

„Beveik neįmanoma rasti silpnų vietų CSKA žaidime. Kai tu susiduri su tokiomis komandomis, tu turi būti agresyvus visas 40 minučių. Tai vienintelis kelias turėti kokybiškas rungtynes Maskvoje. Mes žinome, kad nežais Nando De Colo, tačiau net ir be jo CSKA turi daugybę pajėgių žaidėjų. Jie turi labai subalansuotą sudėtį“, – apie laukiantį sudėtingą iššūkį kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Kad CSKA šį kartą nusiteikusi itin kovingai, pažymėjo ir maskviečių treneris Dimitrios Itoudis.

„Mes privalome atsitiesti po pralaimėjimo Stambule ir, svarbiausia, pamiršti savo blogą pasirodymą. Tokioje rungtynių serijoje energija yra svarbiausias aspektas. Energija ir koncentracija bus svarbiausi faktoriai šiose rungtynėse“, – pažymėjo Eurolygos čempionus treniruojantis graikas.
Tačiau nenustebčiau, kad pralaimėjimas būtų buvęs toliaregiškas CSKA trenerių štabo žingsnis. Tam, kad sukrėsti komandą. Kai seka vien tik pergalės, toks pralaimėjimas – nieko blogo. Taigi, iš esmės, aš dabar nepavydžiu „Žalgiriui“. Manau, kad po pokalbio rūbinėje nusiteikimas mačui bus visiškai kitas.
Sergejus Tarakanovas

Treneriui pritarė ir CSKA legionierius Jeffas Ayresas, pažymėjęs, kad maskviečiai pasidarė išvadas po kluptelėjimo Stambule.

„Po nesėkmingo pasirodyo Stambule mes turėjome gerą vaizdo peržiūrų sesiją. Pasimokėme iš to, ką blogai darėme rungtynėse su „Daruššafaka“. „Žalgiris“ – alkana ekipa, todėl mes turėsime būti labai energingi ir pasirengę kovoti, kad į savo sąskaitą įsirašytume dar vieną pergalę“, – kalbėjo amerikietis.

Komentuodamas itin aukštą Eurolygos rungtynių tempą, S. Tarakanovas pažymėjo, kad ši lyga tapo tikru NBA atitikmeniu Europoje.

„Dabar Eurolyga – europietiška NBA, kur netrūksta nenuspėjamų rezultatų ir rungtynės vyksta taškas į tašką. Man labai patinka, kad nėra iš anksto nurašytų autsaiderių. Akivaizdu, kad bet kas gali nugalėti bet ką. O lyderiai, tokie kaip „Fenerbahce“, kol kas nepateisina lūkesčių, kurie į juos buvo dėti prieš sezoną. Bet kuriuo atveju, rungtynėse Maskvoje su „Žalgiriu“ favoritai yra aiškūs – tai CSKA krepšininkai“, – tvirtino jis.

Eurolygos rungtynės Maskvoje penktadienio vakarą prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)