„Abiejų ekipų žaidėjų amžiaus vidurkis nesiekia 20-ies, tad tai puiki proga pademonstruoti, kad jaunimas solidarizuojasi kovoje prieš rūkymą ir kitus žalingus įpročius“, – sakė RKL komunikacijos vadovas Edvinas Kasulaitis.

Kasmet trečią lapkričio ketvirtadienį minima tarptautinė nerūkymo diena. Prie jos nutarė prisidėti LCC krepšininkai, siekdami atkreipti dėmesį į jaunimo rūkymo problemą.

„Idėja yra ne tik nerūkymas, bet tuo pačiu ir jaunimo įtraukimas į sveikatinimą. Per sportuojančių studentų, moksleivių pavyzdį atkreipti dėmesį, skatinti jauną žmogų įsitraukti į sveiką gyvenseną per sportą“, – kalbėjo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšinio komandos treneris Marius Tamolis.

Vilniaus VKC ekipos treneris Gintautas Regina, kuris turi ilgametę darbo su jaunimu patirtį, vienareikšmiškai pritarė klaipėdiečių sumanytai idėjai.

„Ką aš matau mieste, gatvėje prie mokyklų, kai jaunimas masiškai rūko, tai nenormalus reiškinys. Džiaugiuosi, kad mano komandoje tokių nėra. Būčiau labai nusivylęs, jei paaiškėtų, kad kažkas rūko. Nes sportas, ypač profesionalus, ir žalingi įpročiai yra nesuderinami. Tikrai palaikau šią idėją – jaunimui reikia parodyti, kad yra labai daug įvairių veiklų, kur galima save išreikšti, realizuoti ir parodyti save iš geriausios pusės“, – kalbėjo G. Regina.

Rungtynių metu bus rengiami specialūs žaidimai, dirbs visuomenės sveikatos centro atstovai, pertraukos metu žiūrovai bus skatinami likti salėje ir atlikti mankštos pratimus su sporto klubo treneriais.

Minutės pertraukėlių metu susirinkusius žiūrovus džiugins Panevėžio „Lietkabelio“ komandos šokėjų grupė. Susitikimą nuo 14 valandos tiesiogiai transliuos DelfiTV.

Pačios rungtynės tarp Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir Vilniaus VKC žada tikrą intrigą. Abi jaunimo ekipos sunkiai pradėjo čempionatą ir yra iškovojusios po 2 pergales. Turnyro lentelėje vilniečiai žengia dviem pozicijomis aukščiau, tačiau yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Taigi, panašus komandų pajėgumas, neabejotinai, sukurs intriguojantį reginį sirgaliams.

Kalbėdamas apie šio sezono LCC komandos žaidimą, treneris M. Tamolis pasakojo apie vykstančią kartų kaitą.

„Praėjusiame sezone turėjome 4 metų darbo rezultatą. Pritrūko tik sėkmės iki puikaus pasirodymo. Šiemet komandą paliko ir į aukštesnes lygas iškeliavo net 4 svarbūs žaidėjai: Arvydas Kačinas, Jonas Dumašius ir Matas Ragauskas žaidžia NKL, Ignas Fiodorovas – LKL. Išgyvenam gana sudėtingą laikotarpį. Tačiau tikiu, kad naujokams pritapus prie komandos sausio-vasario mėnesį rodysim geresnius rezultatus“, – sakė M. Tamolis.

Paklaustas apie būsimus varžovus, klaipėdietis išskyrė patyrusio trenerio G. Reginos braižą ir sustyguotą žaidimą.

„Kaip visuomet, G.Regina turi surinkęs pakankamai įdomius, talentingus jaunus žmones. Žaidžia tokį klasikinį krepšinį: stabilų, tvarkingą, disciplinuotą, be didelių imporovizacijų. Jis turi savo sistemą ir daug metų pagal ją žaidžia“, – kalbėjo LCC tarptautinio universiteto komandos strategas.
VKC treneris G. Regina, kalbėdamas apie būsimas rungtynes, pabrėžė, kad abi komandos jaunos ir pasižymi greitu žaidimo tempu.

„Žaidžiant išvykoje, akcentas, ko gero, bus gera gynyba. Tuo labiau, kad Klaipėdos komanda yra bėganti, mėgsta greitą žaidimą. Abi komandos jaunos, tad pergalę ir nulems, kuri drausmingiau ginsis, darys mažiau klaidų. Taigi, akcentuosime žaidimo kokybę, – sakė buvęs J. Valančiūno treneris G. Regina.

Kalbėdamas apie savo ekipos privalumus VKC strategas išskyrė kai kuriuos žaidėjus.

„Galbūt šiokį tokį privalumą turime tam tikrų pozicijų žaidėjų, kurie turi daugiau patirties: Vytautas Saulis, Karolis Lukošiūnas, Einaras Tubutis. Ne tiek žiūrėčiau visos komandos privalumus, kiek akcentuočiau, kaip kuo geriau išnaudoti vedančiuosis žaidėjus, kad jų žaidimo efektyvumas būtų geras ir kad prie jų prisijungtų keletas kitų, kurie padėtų siekti pergalės“, – kalbėjo Vilniaus VKC treneris G. Regina.

Krepšinio arenos prieigose šeštadienį taip pat vyks bendruomenių diena, kurios metu bus kviečiama pasivaišinti skirtingų šalių patiekalais, veiks arabų ir gruzinų kaligrafijos dirbtuvės, taip pat bus galima susipažinti su gestų kalba. Šių renginių pradžia – 12 val. Michealsen centre, Kretingos g. 36.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją