Emocingas 48-erių metų italas nebesusivaldė rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“ pabaigoje. Mačą jo auklėtiniai pralaimėjo 78:79, o A. Trinchieri pašėlo po arbitrų sprendimo nefiksuoti pražangos paskutinės jo komandos atakos metu.

Būtent Bambergo ekipa turėjo kamuolį ir organizavo antpuolį, galėjusį nusverti mačo svarstykles į kitą pusę.

Lemiamos atakos metu atsakomybė buvo patikėta šeimininkų legionieriui Dariusui Milleriui, kuris prasiveržė po krepšiu ir atliko sudėtingą, bet netaiklų metimą.

Savo krepšį nuo dvitaškio apgynė Milko Bjelica ir Branko Lazičius, tačiau, Bambergo arenoje susirinkusių sirgalių ir A. Trinchieri nuomone, „Crvena Zvezda“ krepšininkai, stabdydami D. Millerį pažeidė taisykles.

Vos nuaidėjus finalinei sirenai A. Trinchieri rėkdamas puolė prie mačo arbitrų skėsčiodamas rankomis dėl nefiksuotos pražangos, o palikdamas areną nuspyrė kėdę.

Emocijos liejosi ir tribūnose. „Crvena Zvezda“ sirgaliai, kurių grupė buvo atvykusi į Vokietiją, iš karto po pergalės viduje užsitraukė cigaretes, mėtė tuščius plastikinius alaus bokalus ir pasidarbavo niokodami inventorių – dalis kėdžių buvo išlaužytos kojų spyriais. Bambergo žiniasklaida užsimena, kad prie arenos turto niokojimo prisidėjo ir patys vokiečiai.

Nors epizodas buvo ginčytinas, A. Trinchieri po mačo taip pat valdėsi labai sunkiai ir kalbėjo labai panašiai, kaip prieš savaitę – Š. Jasikevičius.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais ir tuo, kaip jie kovojo. Rungtynės buvo labai sunkios. Bet nežinau, ką turime padaryti daugiau, kad išprovokuotume pražangą. Ką mano žaidėjas turi padaryti dar, kad varžovui būtų skirta pražanga?“, – piktinosi jis.

„Jau mačiau paskutinės atakos vaizdo įrašą: neturiu žodžių. Myliu savo vaikinus už tai, kaip jie kovojo, nepaisant visų mūsų problemų ir bėdų. Nusipelnėme kitokios baigties. Turime sumažinti savo klaidų skaičių, bet iš tikrųjų, man trūksta žodžių dėl mačo paskutinių sekundžių“, – širdo italas.

Visgi verta paminėti, kad teisėjai šiose rungtynėse gana kietai leido žaisti abiems komandoms. Likus žaisti 24 sek. „Crvena Zvezda“ gynėjas Charlesas Jenkinsas pelnė lemiamus du taškus iš po krepšio persverdamas rezultatą, o su juo kūnais susidūrusiam Danieliui Theisui arbitrai pražangos nefiksavo, nors svečių treneris Dejanas Radonjičius taip pat protestavo dėl tylinčių švilpukų.

Šį epizodą vaizdo įraše galite stebėti nuo 1 min. 16 sek.

Primename, kad po rungtynių Barselonoje Š. Jasikevičius kalbėjo itin griežtai.

„Mes galėjome būti visai kitoje turnyro lentelės pozicijoje, nei esame dabar. Ir kalbu aš aišku apie ką – apie teisėjavimą. Eurolygoje jau eilę rungtynių mus taip baudžia, bet nesuprantu kodėl. Aš suprantu, kad yra kažkokia žvaigždė, ir kad yra kažkoks lietuvis ar mažiau žinomas kanadietis. Bet kai yra 2-3 švilpukai prieš CSKA ar „Fenerbahce“ komandą, jos gali tuos taškus dar „atlošti“. O mes to padaryti negalime. Ir Eurolyga turi nuspręsti, ar mes čia esame tam, kad kovotume sąžiningai, ar čia mes esame dėl skaičiaus“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

„Skirtingai traktuojamos pražangos abiejose aikštės pusėse. Jeigu tik situacija „50 prieš 50“, visi sprendimai prieš „Žalgirį“. Ir tokiais svarbiais momentais! Aš nematau jokios pagarbos komandai. Ir nesuprantu, ką mes blogai darome. Mes turėsime dirbti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų“, – tąsyk piktinosi Š. Jasikevičius.

„Brose“ po pastarojo pralaimėjimo savo sąskaitoje turi 2 pergales iš 7 galimų. „Crvena Zvezda“ situacija yra kiek geresnė – serbai turi 3 pergales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)