Kaip visuomet dėliojame akcentus, komandinę gynybą, fizinį krepšinį. Daugiau sunku kažką pasakyti – „Galatasaray“ turi įspūdingą sudėtį, jei žiūrėtume atskirus žaidėjus. Jei mes paliksime savo žaidėjus vienas prieš vieną, tai bus labai sudėtinga. Turime labai žaisti komandiškai, turime žaisti labai fiziškai. Tai bandysime ir daryti. Po sunkių sekmadienio rungtynių, kaip suprantate, nebuvo daug laiko treniruotis, bet daugiau mažiau visoms komandoms yra tas pats – jie lygiai taip pat turėjo sunkias rungtynes“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Galatasaray“ šiuo metu yra viena geriausiai puolančių komandų Eurolygoje.

„Tai yra įspūdinga komanda, turinti tiek daug individualaus talento. Yra surinkti žaidėjai, kurie praktiškai visi yra užsieniečiai, tačiau kaip nekeista, pagrindinė komandos galva yra turkas. Labai sunku bus stabdyti Sinaną Gulerą. Priversti, kad jis nevaldytų komandos. Jų individualus talentas lemia, kad jie tiek daug taškų įmeta. Taip kad gerai turime gintis vienas prieš vieną. Tai svarbiausia. Kitas dalykas – turime vienas kitam padėti ir bandyti juos žaisti ne vienas prieš vieną“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Gera žinia ta, kad po traumos į rikiuotę grįžta Robertas Javtokas. Greičiausiai aukštaūgis jau galės žaisti trečiadienio rungtynėse. Be vidurio puolėjo, kuriam suspazmavo nugarą, Š. Jasikevičius turėjo verstis praėjusios savaitės rungtynėse Barselonoje.

Tąsyk žalgiriečiai pralaimėjo, o Š. Jasikevičius išrėžė piktą prakalbą Eurolygos arbitrų atžvilgiu, apkaltinęs juos šališkumu.
Turime labai žaisti komandiškai, turime žaisti labai fiziškai. Tai bandysime ir daryti. Po sunkių sekmadienio rungtynių, kaip suprantate, nebuvo daug laiko treniruotis, bet daugiau mažiau visoms komandoms yra tas pats – jie lygiai taip pat turėjo sunkias rungtynes.
Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas rytojaus rungtynes su „Galatasaray“ vadina kol kas bene svarbiausiomis šį sezoną.

„Rytoj bus svarbios rungtynės, gal net galima pavadinti svarbiausiomis. Tai lentelės kaimynai, žaidžiame namuose. Reikia tikėti pergalės, jeigu norime kilti aukščiau turnyro lentelėje, privalome nugalėti kaimynus. Tai yra svarbiau nei žaidžiant prieš aukščiau esančias komandas“, – apie rungtynes su Stambulo komanda sakė Edgaras Ulanovas.

Kalbėdamas apie varžovus puolėjas pabrėžė, kad „Žalgiriui“ raktas į sėkmę turėtų būti gera gynyba.

„Galatasaray“ labai talentinga komanda puolime. Reikės geros mūsų gynybos, turime pristabdyti jų lyderius. Galime tai padaryti tik geros komandinės gynybos dėka. Nemanau, kad bandysime veltis į taškų lenktynės, jie turi daug žaidėjų, amerikiečių, kurie gali paimti rungtynes ant savęs. Nemanau, kad būtų protinga, stengsimės juos pristabdyti, o patys užpulti“, – sakė E. Ulanovas.

Rungtynės tarp žalgiriečių ir ekipos iš Stambulo trečiadienį prasidės 20 val.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Galatasray“ Eurolygoje kol kas neblizga. Abiejų ekipų sąskaitoje kol yra vos po vieną pergalę ir penkis pralaimėjimus. Kauniečiai Turkijos ekipą lenkia tik dėl geresnio praleistų-įmestų taškų santykio.

Turkijos ekipa Eurolygą pradėjo penkiomis nesėkmėmis iš eilės ir tik paskutiniame ture po atkaklios kovos savo aikštėje 89:87 įveikė Pirėjo „Olympiakos“.

Tuo tarpu Lietuvos čempionai Eurolygoje pralaimėjo paskutines ketverias rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)