Pasirinkimas buvo gana netikėtas – Turkijos krepšinio federacija savo partnere pasirinko Rusiją, su kuria dar visai neseniai stipriai konfrontavo politiniame lygmenyje.

2017-ųjų Europos čempionato grupių varžybų etapas vyks keturiose šalyse – Suomijoje, Izraelyje, Rumunijoje ir Turkijoje. Atkrintamosios varžybos vyks tik Turkijoje.

Kiekviena iš šių valstybių galėjo pasirinkti komandą, su kuria kovos toje pačioje grupėje. Kaip jau skelbėme anksčiau, Suomija pasirinko Islandiją, Rumunija – Vengriją, o Izraelis – Lietuvą.

„Visų pirma, aš norėčiau padėkoti Rusijos krepšinio federacijai, kuri sutiko dalintis šia garbe su mumis. Mes pasikvietėme Rusiją ir jos krepšinio aistruolius kartu dalyvauti išskirtiniame renginyje. Aš manau, kad entuziastingi Turkijos krepšinio fanai lygiai taip pat vyktų sekti čempionato rungtynių, jeigu jos vyktų Rusijoje“, – sakė naujai išrinktas Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Hidayetas Turkoglu.

Tuo metu Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka pažymėjo, kad susitarimas tarp Rusijos ir Turkijos nebuvo netikėtas.

„Tokiame sprendime nėra nieko keisto. Mūsų šalys glaudžiai susijusios ir aš esu įsitikinęs, kad čempionatas Stambule bus organizuotas aukščiausiame lygmenyje. Esu įsitikinęs, kad varžybos sulauks ir didelio rusų krepšinio gerbėjų dėmesio“, – tvirtino jis.

Europos čempionato burtai bus ištraukti „Kempinski“ viešbutyje Stambule lapkričio 22 d. Turnyre dalyvaus 24 rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)