Kitu atveju FIBA gali imtis drastiškų priemonių ir Slovėniją bei Makedoniją pašalinti iš FIBA rengiamų turnyrų, įskaitant ir Europos krepšinio čempionatą.

Slovėnijos klubai Novo Mesto „Krka“ ir Liublianos „Olimpija“ žaidžia ABA lygoje, be to, „Olimpija“ varžosi ir Eurolygos organizuojamame Europos taurės („Eurocup“) turnyre.

Makedonijos sostinės Skopjės MTZ dalyvauja Europos taurės turnyre.

FIBA šių šalių federacijoms pateikė ir galutinį terminą, iki kurio šių šalių klubai turi palikti ne FIBA rengiamus turnyrus. Pranešama, kad po lapkričio 25 d. FIBA gali pašalinti Slovėniją iš „Eurobasket 2017“ dalyvių gretų.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viešųjų ryšių vadovas Vaidotas Zajarskas krepsinis.lt patikino, kad kol kas bent jau iki penktadienio vakaro LKF nėra gavusi jokios informacijos iš FIBA dėl Lietuvos klubų dalyvavimo kituose ne FIBA organizuojamuose turnyruose. Pasak jo, galbūt pirmadienį „gali būti daugiau informacijos“.

Primename, kad trys mūsų šalies klubai varžosi ne FIBA rengiamuose turnyruose: Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis" dalyvauja Europos taurės („Eurocup“) turnyre, Kauno „Žalgiris" kovoja Eurolygoje.

2017-ųjų Europos čempionatas vyks keturiose valstybėse – Turkijoje, Rumunijoje, Suomijoje ir Izraelyje. Lemiamą turnyro etapą – atkrintamosios varžybos – priims didžiausias Turkijos miestas Stambulas ir jo „Sinan Erdem Dome“ arena.

Europos čempionato burtai bus ištraukti lapkričio 22-ąją dieną Turkijoje.

Pirmenybėse iš viso turėtų dalyvauti 24 rinktinės: Turkija, Rumunija, Suomija, Izraelis (šeimininkės), Ispanija, Lietuva, Prancūzija, Serbija, Graikija, Italija, Čekija, Latvija, Kroatija (dėl rezultatų „Eurobasket 2015“), Rusija, Vengrija, Belgija, Slovėnija, Juodkalnija, Vokietija, Lenkija, Islandija, Didžioji Britanija, Ukraina ir Gruzija (įveikė atranką).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)