„Hoptrans-Sirenų“ vyriausiasis treneris Linas Šalkus apgailestavo, kad nepavyko iškovoti pergalės, tačiau džiaugėsi, kad jo auklėtinės kovingai rungtyniavo iki pat mačo pabaigos. Strategas teigė, kad dalyvavimas tokio lygio turnyre jau yra didelis pasiekimas.

„Mes tikrai labai ruošėmės šiam susitikimui, analizavome varžovių žaidimą, tačiau šiai dienai – Lietuvos moterų krepšinio lygis dar yra ne toks, kad galėtume drąsiai kovoti Europoje. Apskritai, žaidimas Europos taurėje mums yra kaip stebuklas. Rungtynių pabaigoje tikrai paspaudėme varžoves, keitėme gynybos sistemas, tačiau merginoms pritrūko drąsos. Visada sakome, kad ir prametei – mesk dar kartą. Stengiamės kovoti garbingai ir tikrai labai norėjome iškovoti pergalę prieš „Spartak“ ekipą, aš tikrai tuo tikėjau. Buvo tikrai gražių momentų ir geros kovos“, – po trečiųjų Europos taurės rungtynių kalbėjo L. Šalkus.

Antrajame Europos taurės susitikime „Hoptrans-Sirenos“ rungtynių pabaigoje nusileido Ašdodo „Maccabi Bnot“ komandai ir pasak L.Šalkaus, ten garliaviškių žaidimas jam patiko labiau.

„Mano komandos žaidimas Izraelyje man patiko labiau, tačiau ten varžovės buvo kitokios – jos tiesiog stiprios individualiai. „Spartak“ komandos žaidėjos nors ir jaunos, tačiau labai greitos. Reikia suprasti ir tai, kad Rusijos čempionatas yra labai stiprus ir jo negalima lyginti su mūsų čempionatu“, – kalbėjo treneris.

Visgi L. Šalkaus teigimu, dalyvavimas tokio lygios turnyre yra svarbus tiek pačiai komandai, tiek ir Lietuvos moterų krepšiniui, nes suteikia neįkainojamos patirties jaunoms žaidėjoms.

„Mums dalyvavimas čia duoda labai daug naudos, merginos pamato kitokį krepšinį. Vietiniame čempionate viskas yra kitaip, čempionatas ilgas, net ir pralaimėjus galima atsilošti, o čia viskas yra kitaip, nėra kada klysti. Bet dalyvavimas tarptautiniame turnyre yra labai svarbus Lietuvos krepšiniui, aš tai sakiau ir Lietuvos krepšinio federacijai (LKF). Nesvarbu, kokia komanda dalyvautų, federacija turi komandoms padėti. Jei kiekvienais metais žaistume Europos taurėje ar kitame stipriame turnyre, rezultatai būtų kitokie.

Dabar mes supratome, ką reiškia žaisti tarptautiniame turnyre. Grįžome iš Izraelio, susirinkome pirmadienį į treniruotę ir neįmanoma atpažinti merginų. Sakau joms: kas yra? O jos man sako: sunku, treneri. Tačiau tik taip galima užsigrūdinti ir tai labai svarbu ypač jaunoms žaidėjoms, kurios dabar įgys neįkainojamos patirties. Nesvarbu, kokia Lietuvos komanda žaistų tarptautiniame turnyre, nei vienai nelinkiu pralaimėti. Visada reikia kautis, tai ir sakiau merginoms. Gali pralaimėti, bet turi kautis“ , – mintimis dalijosi „Hoptrans-Sirenų“ treneris.

Kitas Europos taurės rungtynes „Hoptrans-Sirenos“ žais gruodžio 1 dieną, kuomet Vengrijoje susitiks su Ceglėdo CEKK krepšininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)