Visose trijose mūsų šalies krepšinio lygose – Tete-A-Tete Casino-LKL, Mezon-NKL ir Natural Pharmaceuticals-RKL – iš viso buvo surinkti 787 žaidėjų marškinėlių numeriai. Sugrupavus juos nustatyta, kad 49 krepšininkai pasirinko skaičių 13.

Antroje vietoje pagal populiarumą yra skaičiai 10 ir 9. Juos pasirinko po 47 Lietuvos lygų žaidėjus. Ketvirtoje vietoje rikiuojasi skaičius 7 (45 krepšininkai), penktoje – 11 (42 krepšininkai).

Nenuostabu, jog populiariausi marškinėlių numeriai svyruoja nuo 4 iki 15. Dar iki 2014 m. oficialiose FIBA krepšinio taisyklėse buvo numatyta, kad žaidėjų marškinėliai privalo būti pažymėti tik šiais skaičiais. Tiesa, šalių krepšinio federacijoms vidiniuose čempionatuose buvo leidžiama marškinėlių numerius reglamentuoti pačioms.

Atmetus skaičius nuo 4 iki 15, populiariausias numeris būtų 21. Jį šiame sezone yra pasirinkę 24 krepšininkai.

Žvelgiant atskirai į kiekvieną lygą, populiariausias marškinėlių skaičius sutampa LKL ir RKL lygose – tai yra numeris 9. LKL čempionte šį skaičių yra pasirinkę 9 žaidėjai, o RKL pirmenybėse – 32 žaidėjai. NKL čempionate populiariausi skaičiai yra net keturi: 5, 7, 10 ir 13. Juos vilki po 11 žaidėjų.

Populiariausiais Lietuvoje, 13-tuoju numeriu pažymėtais marškinėliais, mūsų šalies rinktinėje žaidė Šarūnas Marčiulionis ir Šarūnas Jasikevičius. Dabartinėje rinktinėje šis numeris priklauso Pauliui Jankūnui. Garsiausi NBA žaidėjai, kurie buvo pasirinkę skaičių 13 – Steve'as Nashas ir Wiltas Chamberlainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją