„Tai labai drausminga komanda, kurios vizitinė kortelė – komandinis žaidimas ir greitas situacijų vertinimas. Šioje ekipoje yra būrys žaidėjų, žaidžiančių kartu daugybę metų, ir jie vienas kitą yra puikiai perpratę. Mūsų užduotis – bandyti sustabdyti jų puolimą individualia gynyba. Reikės vienas kito pagalbos gynyboje, keičiantis, kadangi varžovai yra pavojingi ir prie tritaškio linijos“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Anot jo, labai svarbu neleisti aikštės šeimininkams „įsišaudyti“ iš toli.

„Paskutinėse Vokietijos čempionato rungtynėse Oldenburgo „EWE Basket“ ekipos ketvirtos pozicijos žaidėjai pataikė net devynis iš dvylikos tritaškių. Tai daug ką pasako. Reikia labai susikoncentravus dirbti gynyboje“, – teigė „Neptūno“ treneris.

Į Vokietiją kartu su krepšininkais išvyko ir komandos naujokas Jamaikoje gimęs, tačiau Amerikoje vidurinę mokyklą ir studijas baigęs sunkiojo krašto puolėjas Omari Johnson. Anot trenerio, jis Vokietijoje aikštėje tikrai pasirodys.

Rungtynes tiesiogiai iš Vokietijos nuo 21 val. transliuos LRT Kultūros kanalas.

Priminsime, kad „Neptūno“ krepšininkai FIBA Čempionų lygos C grupėje yra vieninteliai, iškovoję visas tris pergales: Turkijoje rezultatu 67:65 įveikė Ušako „Sportif“ ekipą, „Švyturio“ arenoje 34 taškų skirtumu (94:60) sutriuškino Varezės „Openjobmečio“ ekipą iš Italijos ir 14 taškų skirtumu (81:67) patiesė ne bet ką, o Prancūzijos čempioną Vilerbano „Asvel“ klubą.

Vokietijos ekipos sąskaitoje – 2 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Oldenburgo „EWE Basket“ krepšininkai išvykoje po nervingos kovos 1 taško skirtumu (77:76) įveikė „Ventspils“ (Latvija) ekipą, per pratęsimą rezultatu 70:66 nugalėjo „Rosa Radom“ atstovus iš Lenkijos ir namuose rezultatu 79:81 nusileido „Asvel“ ekipai.

FIBA Čempionų lygos pagrindiniame etape iš viso varžosi 40 komandų. Jos suskirstytos į penkias grupes po aštuonias ekipas. Į atkrintamąsias varžybas pateks 24 komandos: iš kiekvienos grupės – po keturias arba penkias. Visų penkių grupių nugalėtojos ir trys geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos praleis pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą ir iškart keliaus į aštuntfinalį.

FIBA Čempionų lygos reguliarusis sezonas baigsis sausio 25 d., atkrintamosios varžybos prasidės vasario 7 d. Pirmuose trijuose atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiami dvejų rungtynių mačai, o Čempionų lygos nugalėtojai paaiškės finalo ketverte, kuris bus surengtas balandžio 28-30 d.

Čempionų lygos grupių etape iš viso į kovas stoja 22 šalių komandos.

Artimiausias LKL namų rungtynes („Švyturio“ arenoje) „Neptūnas“ žais lapkričio 12 dieną (šeštadienį) 17.30 val. su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa.

Lapkričio 16 dieną (trečiadienį) 19 val. „Neptūnas“ „Švyturio“ arenoje FIBA Čempionų lygos turnyre susitiks su Salonikų PAOK (Graikija) ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)