Antausis lyderiams. Vicečempionų titulą ginantys ir kaip vieni iš čempionato favoritų įvardijami Tauragės krepšinio klubo krepšininkai patyrė antrą nesėkmę sezone. Išvykoje į Kretingą tauragiškiai neatsilaikė 75:80. Nors svečiai pirmavo net 30 minučių, rungtynių pabaigoje Kretingos komanda sužaidė sėkmingą atkarpą 6:0 ir padovanojo savo sirgaliams įsimintiną pergalę. Šios komandos nuo 2012 m. prieš tai buvo susitikusios jau 8 kartus ir visus mačus laimėjo Tauragės ekipa. Po paskutinio susitikimo istorinis šių komandų rezultatas tapo 9:1.

Atkaklios. Įtampa ir emocijomis pasižymėjo susitikimas tarp Panevėžio „Bangenės-Aiveros“ ir Kauno r. „Omegos“. Nors svečiuose rungtyniavę kauniečiai pirmoje susitikimo pusėje spėjo susikrauti 14 taškų persvarą, o iniciatyvą savo rankose turėjo tris kėlinius, panevėžiečiai sugebėjo apginti namų tvirtovę. Likus 19 sekundžių iki ketvirto ketvirčio pabaigos, „Omega“ po taiklaus dvitaškio pirmavo 60:59. Tačiau paskutinėje savo atakoje „Bangenė“ sugebėjo atsakyti tuo pačiu – likus 5 sekundėms pergalingus taškus pelnė Tadas Buinauskas. Mačas baigėsi rezultatu 61:60.

Pratęsimas. Principiniame kaimyninių rajonų derbyje B divizione prireikė pratęsimo. Radviliškio „Radviliškis-ŠSPC“ ir Pakruojo „Pakruojo-Lygumų ŽŪB“ rungtynėse savo aikštėje žaidę radviliškiečiai po dramatiškos kovos pergalę šventė 78:76. Ilgą laiką vijęsi Pakruojo ekipos atstovai pačioje ketvirto kėlinuko pabaigoje turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau tik 1 baudos metimas iš 2 pasiekė tikslą (67:67). Papildomo laiko metu komandos žengė koja kojon. Likus apie 10 sekundžių ir šeimininkams pirmaujant 2 taškais, svečiai dar susikūrė dvi progas metimams, tačiau abu skriejo pro šalį.

Emocijos. 29 savaitgalį sužaistose rungtynėse teisėjai turėjo kaip reikiant paplušėti. Ypač tramdant emocijas. Iš viso buvo skirtos 26 techninės pražangos. Daugiausiai jų, net 4, užfiksuotos Plungės „Olimpo“ ir Biržų „Biržų“ susitikime. O biržiečių treneris už 2 technines buvo priverstas palikti salę. Tam buvo pasitelkti net apsaugos darbuotojai.

Didžiausias skirtumas. Lygos naujokams, Utenos „Juventus-DSC“ krepšininkams, sunkiai sekasi apsiprasti B divizione. Savaitgalio rungtynėse su Rokiškio „Feniksu“ uteniškiai pralaimėjo net 73 taškų skirtumu – 112:39. „Juventus“ dubleriai lieka viena iš 4 komandų RKL čempionate dar neiškovojusių pergalių. B diviziono Aukštaitijos grupėje jie užima paskutinę 8-tą vietą.

Sausakimšos tribūnos. Klaipėdos „Neptūno-2“ komanda prieš A diviziono rungtynes su bendraamžiais iš Vilniaus sugalvojo specialią akciją. Pirmieji 100 atėjusių žiūrovų galėjo gauti nemokamus kvietimus į pagrindinės komandos rungtynes LKL čempionate. Ši akcija pritraukė masę žiūrovų. Cituojame oficialiame „Neptūno“ komandos Facebook puslapyje pasirodžiusią žinutę: „Klaipėdos „Neptūno“ dubleriai, kovojantys Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato pajėgiausių ekipų – A divizione, penktadienį į Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos sporto salę sutraukė didžiulį būrį sirgalių – visi norintieji net netilpo į sėdimas vietas ir rungtynes stebėjo atsistoję. Tokio žiūrovų antplūdžio ši sporto salė seniai neregėjo.“

Naudingiausi žaidėjai.
Pavydėtiną sportinę formą šiame sezone demonstruoja Plungės „Olimpo“ lyderis Deividas Rasys. Paskutinėse dvejose A diviziono savaitgalio rungtynėse krepšininkas vedė saviškius į pergales. Geriausias jo pasirodymas užfiksuotas mače su „Biržais“. Čia D. Rasys pelnė 25 taškus ir atkovojo 22 kamuolius. O jo naudingumas siekė 48 balus. B divizione šį savaitgalį išsiskyrė Šilalės „Lūšies“ įžaidėjas Justas Košys. Atkakliose rungtynėse su Tauragės „Fortūna-Agava“ krepšininkas pelnė 25 taškus, atkovojo 11 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 9 pražangas. Jo naudingumas – 42 balai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)