Savaitės mačas. Labiausiai dėmesį šį savaitgalį prikaustė Tauragės krepšinio klubo ir Gargždų SC rungtynės. Abi komandos yra surinkusios puikias sudėtis ir neslepia ambicijų po sezono užlipti ant aukščiausios pakylos. Sirgaliams buvo smalsu išvysti grandų mūšį ir įvertinti jų pajėgumą sezono pradžioje. Tauragės gerbėjams šįkart teko nusivilti ir pripažinti varžovų pajėgumą. Nepaisant to, kad didžiausia svečių žvaigždė Simonas Serapinas buvo akylai prižiūrimas, tačiau komandiniai veiksmai padėjo pasiekti pergalę. Jau nuo antrojo ketvirčio pradžios Gargždų komanda įgijo iniciatyvą ir išlaikė ją iki pat pabaigos. Galutinis rungtynių rezultatas – 59:71. S. Serapinas šiame susitikime pelnė 5 taškus.

Netikėtumas. Pirmą pergalę į savo sąskaitą įsirašė A diviziono naujokai iš Klaipėdos „Neptūno-2“. Po itin atkaklios kovos klaipėdiečiai pateikė tikrą staigmeną įveikdami praėjusio sezono RKL prizininkus iš Kauno r. „Omegos“ 78:77. Jei uostamiesčio krepšininkams tai buvo pirma pergalė sezone, tai „Omegai“ – pirmas pralaimėjimas per 4 rungtynes.

Atkaklios kovos. Vos vieno taško skirtumu baigėsi ir daugiau savaitgalio rungtynių. A divizione Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas namuose atsilaikė prieš Plungės „Olimpą“ 78:77. B divizione pirmos pergalės tik per plauką neiškovojo lygos naujokai Kaišiadorių „Kaišiadorys-Savingė“. Pastaroji komanda namuose 78:79 pralaimėjo Alytaus „Dzūkijos“ dubleriams.

Pratęsimai. Iš 37 sužaistų rungtynių dvejose prireikė pratęsimų. B diviziono Aukštaitijos grupėje Rokiškio „Feniksas“ po 45 minučių kovos palaužė Vilniaus „LEU-Safety Style“ 76:65. Tuo tarpu Vidurio Lietuvos grupėje Stakliškių „Guosta“ ketvirtajame kėlinuke panaikino 21 taško skirtumą ir išplėšė pratęsimą. Jo metu toliau tęsė fenomenalų žaidimą ir per 5 minutes pelniusi 20 taškų šventė pergalę 97:87.

Pralaimėjo visi. A divizione vos po 4 sužaistų turų nebeliko nepralaimėjusių komandų. Šiuo metu net 7 ekipos turi po 1 nesėkmę. Pergalių kol kas neiškovoję vos 2 klubai – Vilniaus VKC ir Kuršėnų „Grafų baldai-KA Saulė“.

Didžiausias skirtumas. Kėdainių komanda šiame sezone pasiekė susitarimą su LKL rungtyniaujančiu „Nevėžiu“ dėl bendro dublerių klubo ir, panašu,kad išsikėlė naujus sezono tikslus. Jei praėjusiame sezone kėdainiškiai buvo laikomi autsaideriais, tai šiemet ekipa pasikeitė iš pagrindų. Šį savaitgalį „Nevėžis-SC“ pasiekė pergalę net 41 taško skirtumu, 89:48 palaužęs Kaišiadorių klubą. Kėdainiai su 3 pergalėmis B diviziono Vidurio Lietuvos grupėje užima pirmą vietą.

Trigubi dubliai. Trakų krepšinio klubo „Trakai“ komanda savaitgalį šventė dvi pergales, o vienose iš rungtynių ekipos įžaidėjas Simonas Lekys pasiekė trigubą dublį. Mače su „Kupiškiu“ 23-ejų krepšininkas pelnė 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Kitas žaidėjas, savo asmeninės statistikos grafoje turintis 3 dviženklius skaičius – Vladislovas Razumnovas iš Jonavos sporto klubo. Mače su Kauno „Perkūno-Vytritos“ ekipa 21-erių įžaidėjas pelnė 32 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir išprovokavo 11 pražangų.

Naudingiausi žaidėjai. Naudingiausių savaitės žaidėjų rinkimuose – įdomi situacija. Tie patys krepšininkai, kurie ir praėjusį savaitgalį buvo surinkę daugiausiai naudingumo balų, tą patį padarė ir šį. A divizione Kauno r. „Omegos“ lyderis Remigijus Sugintas atkakliame mače su „Neptūno“ dubleriais surinko 34 naudingumo balus. B divizione Tauragės „Fortūnos-Agavos“ vidurio puolėjas Ignas Juškevičius saviškius atvedė į pergalę prieš Pasvalio „Melioracija-SM“, o jo naudingumas komandai įvertintas 49 balais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją