Ir „Žalgiris“, ir „Maccabi“ iškovojo po vieną pergalę ir patyrė po du pralaimėjimus. Po antrojo turo pasikeitė Tel Avivo klubo vyriausiasis treneris – vietoj Erezo Edelsteino laikinai dirba buvęs jo asistentas Rami Hadaras.

Būtent jam vadovaujant „Maccabi“ praėjusiame mače laimėjo pirmą kartą – namie nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ krepšininkus 98:92. Užkulisiuose kalbama, kad „Maccabi“ vairą gali perimti Jonas Kazlauskas.

E. Edelsteinas buvo atleistas ekipos lyderio buvusio žalgiriečio Sonny Weemso dėka. Jis buvo nepatenkintas žaidimo organizavimu tiek puolant, tiek ginantis.

„Maccabi“ sudėtis šį sezoną gerokai galingesnė nei praėjusį, tačiau „Žalgiriui“ tai įveikiama komanda. Tel Avivo ekipa turi labai stiprų puolimo potencialą, bet ginasi silpnokai. Daugkartiniai Izraelio čempionai vidutiniškai renka po 93,3 taško ir užima antrąją vietą šioje statistikos kategorijoje. Kauniečiai įmeta tik po 74 taškus (14-15 vieta). Tačiau „Maccabi“ praleidžia net po 93,3 taško (15 vieta), o „Žalgiris“ – po 79,7.

Kauno komandos varžovai retai klysta –padaro po 11 klaidų. „Maccabi“ puolimo vedliai – S. Weemsas ir Andrew Goudelockas. Pirmasis pelno po 19 taškų, antrasis – 18,3. Coltonas Iversonas įmeta po 11 taškų, atkovoja po 5 kamuolius.

Tel Avivo klube rungtyniauja net aštuoni amerikiečiai. Dauguma jų staigūs, veržlūs ir šoklūs. „Maccabi“ puolimą grindžia prasiveržimais ir metimais iš vidutinio nuotolio, iš toli atakuoja palyginti retai.

Eurolygoje komandos tarpusavyje susitiks 19 kartą. 14:4 pirmauja „Maccabi“, kuris prieš „Žalgirį“ laimėjo pastarąsias devynerias rungtynes.

Rungtynes tarp Kauno ir Tel Avivo klubų nuo 20 val. transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)